MENÜ

A Corteva Agriscience támogatási programot hoz létre az éghajlati szempontból pozitív mezőgazdaság fellendítésére

A program az innovatív megoldások elterjesztésében részt vevő gazdálkodókat jutalmazza

2019.10.17.

A Corteva Agrisicence bejelentette, hogy létrehoz egy 500 ezer dollár értékű „Corteva Agriscience Climate Positive Challenge” elnevezésű támogatási programot, melynek célja, hogy felgyorsítsa a klímaváltozás szempontjából pozitív gazdálkodás elterjedését.

 

A támogatási program jövőre indul, és olyan tevékenységeket kívánnak vele jutalmazni, amelyek ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátást, kímélik a környezetet, és miközben fenntarthatóvá teszik a gazdaságokat, megélhetést biztosítanak a mezőgazdasági termelők számára.

A támogatási program pénzbeli segítséget nyújt azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik már eddig is alkalmazták az innovatív klíma pozitív - éghajlatbarát gazdálkodás gyakorlatot, melynek elterjesztésében aktívan együttműködtek helyi környezetvédő csoportokkal, egyetemekkel, őstermelőkkel vagy az agrár értéklánc más szereplőivel, hogy azokat ne csak saját földterületükön, hanem minél szélesebb körben használják.

„Ismerjük azokat a kereskedelemmel, szabályozásokkal és az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokat amelyekkel a gazdálkodók világszerte szembesülnek" - mondta James C. Collins, Jr., a Corteva Agriscience vezérigazgatója. „Ezek a kihívások a mai bejelentésünk elsődleges mozgatórugói, hogy ösztönözzük azokat a mezőgazdasági termelőket, akik szívesen terjesztik a már bevált módszereiket."

Az éghajlati szempontból pozitív mezőgazdaság fogalmát Collins először a tavalyi World Food Prize díjkiosztó alkalmával használta. A Corteva Agriscience azóta számos találkozót szervezett gazdálkodókkal, valamint a mezőgazdaság és élelmiszer-termelés minden területét képviselő szervezetekkel, amelyek a fenntartható mezőgazdaság elősegítésében élen járnak. A megbeszélések során feltérképezték, hogy globális szinten mire lenne szükség egy széndioxid-negatív és éghajlati szempontból pozitív mezőgazdasági szektor megteremtéséhez az egész világon.

„Egyértelmű az eltökélt szándék és érdeklődés az együttműködésre és koordinációra, hogy minél jobban meg tudjunk birkózni az életünk kétségtelenül legnagyobb kihívásával" - mondta Collins.

A Corteva már azon dolgozik, hogy piaci alapú pénzügyi ösztönzőket hozzon létre a gazdák számára. A társaság leányvállalata, a Granular együttműködik a Nori-val, amely a világ legnagyobb, a légkörben lévő szén-dioxid kivonására szakosodott (carbon dioxide removal, CDR) piactere. Az oldal összekapcsolja a szén-dioxid-kompenzációk vásárlóit a fenntartható gazdálkodást folytató gazdálkodókkal, és ezáltal egy életképes szén-dioxid-hitelpiacot biztosít, amely bevételt jelent a gazdák számára.

„Ez csupán a kezdet" - mondta Collins. „Ennél sokkal több, amit mi - és mi valamennyien együttműködve - tehetünk."