MENÜ

A Budapest Lízing egymás után másodszor nyerte el az EXIM Az év lízing cége elismerést

2020.06.18.

Az EXIM idén is kiosztotta hagyományos díjait a hazai pénzügyi szektor szereplői között, amely közül kettőt a Budapest Bank csoport tagjai vehettek át. A Budapest Lízing sorozatban másodszorra nyerte el Az év lízing cége díjat, míg Sára Lászlót, a Budapest Bank értékesítés támogatási csoportvezetőjét Urbán Zoltán-díjjal jutalmazták.

 

Magyarország gazdaságában kiemelt jelentősége van az exportnak, hazánk az egyik legnyitottabb gazdaság Európában. A különböző külkereskedelmi tevékenységek és az ezekhez kapcsolódó beruházások finanszírozása, támogatása nemzetgazdasági szempontból is stratégiai cél. Az EXIM hitelállományának kétharmadát a refinanszírozott, kereskedelmi bankokon keresztül elért portfólió teszi ki. A Budapest Bank csoport eddig is jelentős szerepet játszott az EXIM konstrukciók közvetítésében:  a különböző exporttevékenységet támogató beruházási- és forgóeszközhitelek nyomán jelenleg több mint 40 milliárd forintos állománnyal rendelkezik.

A Budapest Lízing idén sorozatban másodszorra érdemelte ki az EXIM Az év lízing cége elismerést azokért a kiemelkedő eredményekért, amelyeket a refinanszírozott lízingügyletek kihelyezésében ért el. Ez az elmúlt évben a különböző EXIM konstrukciókban 6 milliárd forintnyi új állományt jelent. A díj újbóli elnyerése bizonyítja, hogy a Budapest Lízing régóta konzekvensen követett stratégiája kiválóan működik. Évek óta arra törekszik, hogy mindig a piacon elsőként, versenytársait megelőzve tegye elérhetővé az új kedvezményes, akár támogatott termékeket ügyfelei számára. E stratégiának köszönhetően a Budapest Lízing 2016 óta piacvezető a termelőeszközök esetén.

A vírus gazdasági következményeinek kezelésére az EXIM is elindította kárenyhítő programját. A stratégiának megfelelően az új EXIM termékek közül a Kárenyhítő Forgóeszköz- és Kárenyhítő Beruházási Hitel már a Budapest Bank csoportnál is igényelhetők. A vállalatok a versenyképességet és munkahelyeket megőrző beruházási célokra, vagy forgóeszköz finanszírozására, így akár lízingre is felhasználhatják a termékeket, kedvezményes, alacsony kamatszint mellett.

A vírus okozta gazdasági sokk a lízingpiacot sem kerülte el, azonban az EXIM Kárenyhítő Program termékeinek és a folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően a Budapest Lízing optimistán tekint a jövőbe. „Az elmúlt évek eredményei, és a most már második alkalommal nekünk ítélt elismerés is azt bizonyítja, hogy termékfejlesztési stratégiánk működik. Ennek megfelelően a piacon az első között tettük elérhetővé az EXIM új kárenyhítő termékeit ügyfeleink számára. A rugalmas és kifejezetten kedvező konstrukciók miatt igen nagy érdeklődést tapasztalunk részükről, várakozásunk szerint az egyik legnépszerűbb termék lesz idén a piacon. A minél szélesebb termékportfolió mellett, igazodva a bankcsoport digitális stratégiájába, online szolgáltatások bevezetésével kívánjuk piaci pozíciónkat tovább erősíteni” – jelentette ki Medgyesi Attila, a Budapest Lízing vezérigazgatója.

Az EXIM Urbán Zoltán-díját idén Sára László, a Budapest Bank értékesítés támogatási csoportvezetője nyerte el. Az EXIM az elismerést a 2017-ben elhunyt vezérigazgatójának emlékére, az ő szellemiségének folytatására alapította, és minden évben egy fiatal és kiemelkedően tehetséges exportbankár kaphatja meg. Sára László az EXIM refinanszírozott konstrukciók értékesítésében elért kimagasló eredményeinek köszönheti az elismerést.

 

budapest bank exim díjak-1200