MENÜ

2013-ban is Genezis 2.0 Generációváltás a magyar mezőgazdaságban

2013.12.05.

Immár második alkalommal került megrendezésre Budapesten a Bige Holding csoport Genezis 2.0 Generációváltás a magyar mezőgazdaságban című konferenciája. 

genezis1

 

A Bige Holding csoport, mint Magyarország legnagyobb műtrágyaipari vállalatának, a Nitrogénművek Zrt-nek tulajdonosa, 2012-ben indított hagyományteremtő szándékkal rendezvénysorozatot, amelynek újabb állomásához érkeztünk 2013. november 20. és 23. között.

A Genezis 2.0 konferencia ismét lehetőséget biztosított az ország egész területéről érkező családi gazdaságok fiataljainak arra, hogy egy érdekes, gazdasági tematikájú előadássorozaton vegyenek részt, amely újabb ismereteket biztosít számukra. A négynapos konferencia lehetőséget adott arra is, hogy új kapcsolatokra tegyenek szert, mindezt egy elegáns és barátságos környezetben. Az előadásokat igyekeztünk olyan tematika szerint összeállítani, hogy a túlnyomó részt felsőfokú agrárképzésben érintett közönség az egyetemi ismereteken túl új és újszerű, elsősorban vállalatirányítási és gazdasági ismereteket szerezzen. A mezőgazdasági szakembereknek versenyképességük megőrzése és fejlesztése érdekében a szakmaiságon felül új készségekkel és gyakorlati ismeretekkel is rendelkezniük kell a gazdaság számos területén. Későbbiekben ezt az elsajátított tudást remélhetőleg a saját gazdaságaikban és a mindennapi életük során is kamatoztatni tudják. A rendezvényt kerekasztal beszélgetés, családi gazdaság bemutatások és csapatépítő programok is színesítették.

Genezis2

A második Genezis 2.0 rendezvényre 45 vendég érkezett. A rendezvény szakmai előadásait Budapest egyik legszebb szállodájában, a Széchenyi István téren található Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben tartottuk 2013. november 21-én és 22-én. A kiválasztott helyszín Budapest szívében, a Duna partján épült, és lélegzetelállító kilátást nyújt a Lánchídra és a Budai várra. A konferencia egyes részeinek helyt adott a Kiosk Budapest és a tavalyi rendezvényről már ismerős Gerbeaud Ház is.

A konferencián a moderátorok szerepét a „Millásreggeli”, gazdasági témájú rádióműsorból ismert Kántor Endre és Mihálovits András töltötte be, akik érthető és szórakoztató aspektusból közelítették meg a vállalkozói készségek fejlesztésére irányuló előadásokat, továbbá gondoskodtak arról, hogy az előadóinkban semmi fontos információ ne maradjon bent. 

A rendezvény részletes szakmai programja elsősorban a meglévő szakmai tudáson felüli területeket célozta meg a vezetés, menedzsment, stratégiaalkotás, kockázatkezelés, piaci lehetőségek, innováció témakörökben.

 

November 21. csütörtök

-          Bige Zoltán, Bige Holding csoport tulajdonos:

Vendégek köszöntése, a program bemutatása

-          Dr. Antall György, PwC Magyarország Kft. cégtárs:

Alábecsült családi vállalkozások

-          Bence Balázs, Portfolio Trader igazgató:

Tőzsdei alapismeretek

-          Heitner Tamás, Solar Capital Markets Zrt. kereskedési igazgató:

Gabonafélék piaci kilátásai a világban: merre mehetnek az árak, mi befolyásolja azok alakulását, hol lehet nagy a kereslet?

-          Dr. Sebestyén Géza, Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktus:

Hogyan hat az emberi pszichológia a gazdasági döntésekben?

-          Reng Zoltán, Pannonia Ethanol Zrt. vezérigazgató:

Etanol: pro és kontra

-          Pozvai Zsolt, Develor International Ltd. CEO:

Tréning: Vezetési technikák személyre szabottan

 genezis3

November 22. péntek

-          Takács Zoltán, Budapest Bank Zrt. igazgató:

Külső finanszírozási lehetőségek

-          Jasper Miklós, Regio Compass Kft. ügyvezető:

EU pályázati források 2014 HORIZONT 2020

-          Tóth Péter, Agrár Európa Kft. ügyvezető igazgató:

Változó közös agrárpolitika: hogyan alakulhatnak az uniós támogatások a következő hét évben?

-          Kerekasztal beszélgetés

Résztvevők: Molnár István, Agrár-Béta Kft. ügyvezető, Keresztes Zsolt, Mezőfalvi Mg. Zrt. termelési vezérigazgató, Szabó Lajos, Hódagro Zrt. elnök-vezérigazgató, Cserpes István, Cserpes Sajtműhely Kft. tulajdonos

-          Bemutatkozó előadás a Genezis 2.0 tagok részéről    

genezis4

Pintér Krisztián: Családi gazdaságunk, Barkó Péter: Béke Agrárszövetkezet, Hajdúböszörmény, Kerekes László: Családi gazdaságunk, Bonyhád

-          Monda Eszter, Budapesti Corvinus Egyetem Phd. hallgató:

Jövőkutatás

-          Jókuti András, Világevő blog blogger:

Pénzt költeni is tudni kell!

genezis5
                          

A rendezvény méltó zárásaként a gálavacsorát a Gerbeaud Ház dísztermében szerveztük meg. A vacsora megnyitóján a Bige Holding csoport és a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, Bige Zoltán általános igazgató köszöntötte a vendégeket.

genezis6

A felkarolt téma aktualitása és a pozitív visszajelzések megalapozták a program jövőjét, így 2014-ben is folytatódik a rendezvénysorozat. A rendezvények mellett folyamatos támogatást kívánunk nyújtani a sikeres családi vállalkozások fejlődéséhez, emiatt az idei évhez hasonlóan jövőre is szervezünk online webináriumokat vendégeinknek a novemberi élő konferenciánkon kívül.

A konferenciával kapcsolatos információk, egyéb ismeretek, fényképek megtalálhatók a www.genezispartner.hu oldalon a Genezis 2.0 menü alatt.