MENÜ

A hitelgaranciát minden gazdálkodónak ismernie kell!

Oldalszám: 4
2022.04.10.

Napjainkban a gazdálkodók versenyképességének megőrzéséhez szükségesek olyan precíziós fejlesztések, amelyek jelentős anyagi ráfordítást igényelnek. Sok gazdálkodó számára a mindennapi működéshez szükséges likviditás fenntartásához is elengedhetetlen a hitel.

avhga-202204-kezdokep

 

Az agrárvállalkozások jó adósok, a pénzintézetek szívesen finanszírozzák a gazdálkodókat! Ugyanakkor az agrárium számos külső kockázatnak is kitett ágazat az időjárási és természeti események, az állatbetegségek; az inputanyag, az energia, az építőanyag, a növényvédő szerek áremelkedése, valamint a gyakran kiszámíthatatlanná váló piaci folyamatok miatt. Mindezek következtében a bankok hitelezése óvatosabb, több biztosítékot várnak el a vállalkozásoktól. Ilyen esetekben nagy segítséget és biztonságot jelent az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége, amellyel a vállalkozás kiválthatja dologi és egyéb fedezeteit. A bankoknak is védőhálót jelent, hogy a hitelügylet kockázatának akár 90%-át átvállalja az AVHGA.

A kezességvállalás révén a vállalkozó megítélése finanszírozási szempontból pozitívabb lesz, nagyobb eséllyel és kedvezőbb feltételekkel hitelezhet a bank. A kezdő és fiatal vállalkozók több banki termék keretében, akár gazdálkodói múlt nélkül is kaphatnak hitelt AVHGA-kezességgel.

Az alapítvány különösen kedvező díjjal is segíti a gazdálkodókat fejlesztéseik megvalósításában. Ez azt jelenti, hogy beruházási hitelnél az első két számlázási időszak díjmentes, utána a teljes futamidő alatt 0,25 százalék a garanciadíj, forgóeszközhitel esetén pedig 0,36 százalék.

Az Agrárminisztérium kezességidíj-támogatása teszi lehetővé, hogy az ügyfelek ilyen feltételekkel vehessék igénybe a kezességet. A kedvezményes díjjal igénybe vett kezesség állami támogatásnak minősül.

 

avhga-2022-04-idezet

 

Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány
(06 1) 474 5070
[email protected]
www.avhga.hu