MENÜ

FITOFOP® – a takarékos gazdák egyszikűirtója

Oldalszám: 37
2022.03.11.

Az évek során a tavaszi kapás kultúrák gyomirtási technológiája átalakult. Míg régebben általános volt az alapkezelés, most a gyakorlat a célzott posztgyomirtásokra váltott. Ennek több oka is van, nemcsak a hatóanyagok visszavonása, hanem új technológiai elemek megjelenése, a fenyércirok rohamos terjedése, valamint az időjárás változása is. Számos termesztő csak állományban akarja kezelni a kétszikű kultúráját, mivel látja az irtandó egyszikű gyomokat. A Fitofop® minden olyan gazdálkodónak készült, aki költséghatékonyan akar megszabadulni az egyszikű gyomoktól.

A Fitofop® (50 g/l kizalofop) egy magasan adjuvált, nagy hatékonyságú szelektív egyszikűirtó a napraforgóban, szójában, cukorrépában, burgonyában, paradicsomban, illetve ősszel a repcében. A készítmény az érzékeny gyomnövényekben az acetil-CoA-szintézist gátolja, ezáltal a zsírsav-bioszintézis blokkolódik. Hatására 2-3 hét alatt a hajtások és gyökerek osztódó szövetei megbarnulnak és elhalnak. Majd a gyomnövény teljes pusztulása is bekövetkezik.

A Fitofop® egyszikű gyomirtót kiváló hatékonysággal alkalmazhatjuk a fenyércirok (magról kelő és rizómás), kakaslábfű, fakó muhar, zöld muhar, ragadós muhar, köles, tarackbúza, csillagpázsit, nád stb. gyomok ellen. Használata után az egyszikű gyomok elpusztulnak, így a napraforgó, szója, cukorrépa gyomkompetíció nélkül fejlődhet, ezáltal nagyobb lehet a termés, a jövedelem.

 

fitofop-1-abra

 

fitofop-2-abra

 

2017_kwizda_agro_cmyk logo attervezes_ok