MENÜ

Ha drágul a műtrágya

Oldalszám: 27
2022.02.11.

A műtrágyák drágulása és hiánya miatt a termelők figyelme az olyan technológiák felé fordul, mely során a növény gyökereinek erőteljes fejlődésével a kezelt növények tápanyagfelvétele növelhető és így az alacsonyabb tápanyagtartalom mellett is megfelelő termést hozhatnak.

Az Amalgerol® nem közvetlenül a növény gyökerének növekedésére hat, hanem a növény gyökerén élő mikorrhiza gombák szaporodását segíti elő. A mikorrhiza kapcsolat a növény gyökérrendszere és a talajban található mikorrhiza gombák közötti kölcsönösen előnyös együttélési kapcsolatot (szimbiózis) jelenti. A mikorrhiza gomba behatol a növény gyökérsejtjeibe és együtt él a növénnyel. Kedvező ökológiai feltételek között a növény számára a minél erősebb mikorrhizáltság az előnyös, ugyanis a talajban szétterjedt gombamicélium távolabbi területekről képes a növénynek vízet és tápanyagot szolgáltatni, cserébe a gazdanövény szerves anyagokat, vitaminokat és a gomba életfeltételeihez szükséges anyagokat szállítja. Az Amalgerol® kezelés a mikorrhiza mennyiséget a növények gyökerén több, mint hétszeres mértékben emeli meg.

 

banner_006_amalgerol_starter_szoveg_nelkul

 

Az Amalgerol® szilárd formája az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya. A gyors gyökér képződést elősegíti a magas, könnyen felvehető foszfor, cink és kén tartalma. Magas kálium tartalma javítja a sejtek áteresztő képességét, amely elősegíti a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését. Az Amalgerol® Starter  különlegessége, hogy 5%-os keverék arányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, elősegítve a mikorrhiza felszaporodását a gyökereken, a tápanyag feltáródást és ezáltal a növény fejlődését. Különleges tulajdonsága, hogy a növények biokémiai folyamataihoz nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania az előállításukhoz, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, termés mennyiségének és minőségének növelésére fordítódik. Az Amalgerol® Essence mikorrhiza szaporító képessége erősebb, mint az Amalgerol® esetében.

 

 

A rovarölő szer hatóanyag kivonások miatt egyre súlyosbodó probléma a talajlakó kártevők (drótféreg, kukoricabogár lárva, cserebogár pajorok) károsítása. Ezen probléma megoldására és a növények Amalgerol® kezelésére ajánlható a Force®+Amalgerol® mikrogranulátum bérkeverék.

 

20211110_banner_1200

 

A keverék tartalma Force® 1,5 G 20 kg + Amalgerol® WG 4 kg = Force® + Amalgerol® keverék 24 kg. A keverék dózisa 16 kg/ha, mely során kijuttatásra kerül 13,3 kg/ha Force® 1,5 G és 2,7 kg/ha Amalgerol® WG, 1 zsák keverék 1,5 hektár kezelésére elegendő. A keverék önállóan nem hozható forgalomba. A termelők a kiszolgáló kereskedőktől előre megrendelik a Force® 1,5 G (20 kg) + Amalgerol® WG (4kg) termékeket és ezek összekeverését. A Hechta Kft. összekevertet 1 zsák (20 kg) Force® 1,5 G készítményt 1 zsák (4 kg) Amalgerol® WG készítménnyel, kiszerelteti és a kereskedőnek leszállítja. A számlán „Force® 1,5 G (20 kg) bérkeverékben” és „Amalgerol® WG (4 kg) bérkeverékben” termékek szerepelnek. A keverés és a kiszerelés díját a termékek ára tartalmazza. A Force® 1,5 G mikrogranulátum rovarölő szer egy széles körben ismert és használt készítmény. Az Amalgerol® WG pedig a jól ismert Amalgerol® növénykondícionáló szer szilárd formulációja. Ebben az esetben a rovarölő hatás mellett érvényesül az Amalgerol® tápanyag felszívódást erősítő hatása.

 

 

A Force® 1,5 G a Syngenta bejegyzett márkaneve.

További információ:
www.hechta.hu

hechta 2