MENÜ

BIOFIL® Klíma talajoltó baktériumkészítmény

Oldalszám: 36
2022.02.11.

Védjük meg termőföldjeinket a klímaváltozás okozta károktól! Víz- és tápanyagfelvétel hatékonyságának növelése természetesen!

biofil-klima-2022-1200

Az aprómorzsás talajszerkezet kialakítása és fenntartása a talajkímélő és egyben gazdaságilag is hatékony földművelés alapja. Az optimális és egészséges talajszerkezet kialakításában jelentős szerep hárul a talaj mikroorganizmusaira. Egyes baktériumok képesek különleges nyálkaanyagok (exopoliszacharidok, EPS) termelésére, amelyek a talaj aggregátumok kialakulása során ragasztóanyagként működnek, valamint megvédik a gyökérzetet a kiszáradástól. Ugyanakkor ez a baktériumok által termelt nyálka, EPS igen jelentős szerepet játszik a talajok vízgazdálkodásában is, mivel fokozott mennyiségű vizet képes tárolni a növények számára felvehető formában.

Nyálkaanyagokat termelő baktériumokban gazdag talajokban tehát a növények vízellátottsága jelentősen javulhat, az aszállyal szembeni kitettség csökken.

A BIOFIL® termékcsalád legújabb tagja a kétkomponensű BIOFIL® Klíma talajoltó készítmény.

A termék fejlesztése során olyan baktériumtörzseket izoláltak a kutatók, amelyek extrém módon képesek a nyálka, EPS termelésére. A BIOFIL® Klíma nagy mennyiségben tartalmazza ezeket a baktériumokat, amelyek a talajba kijuttatva az adalék anyag hatására nagyon gyorsan felszaporodnak. Az általuk termelt nyálkás filmréteg eredménye a talaj szerkezetének, levegőzöttségének és vízgazdálkodásának javulása. Ennek következtében a kijutatott tápanyagok is nagyobb hatásfokkal hasznosulhatnak, kevesebb a kimosódásból fakadó veszteség, ami a mai műtrágya árak mellett igen fontos tényező.

A termék hazai kutatók és agráregyetemek innovációja hazai talajviszonyokra.

Bővebb információkért, kérjük forduljon bizalommal a területileg illetékes szaktanácsadójához!
www.terragro.hu

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48-54.
Telefon/fax: 06 (1) 7932-670
E-mail: [email protected]

terragro_logo