MENÜ

A levegőből érkeznek a mezőgazdaság új harcosai – DJI drónok

Oldalszám: 54-55
2021.09.09.

A modern kor eddig ismeretlen kihívásokat tartogathat számunkra mezőgazdasági tevékenységeink során. A kihívásoknak való megfelelés egyik lehetősége a minél fejlettebb műszaki tartalom.

kite-dji-kezdokep-1200

 

A KITE Zrt. számára fontos, hogy partnereit mindig az elérhető legjobb műszaki megoldásokkal segítse. Ezért kerültek bevezetésre a világ vezető mezőgazdasági drón gyártójának, a DJI-nak a drónjai a KITE Zrt. termékportfóliójába.

A jövő növényvédelmének vélhetően jelentős részét hamarosan a drónok fogják szolgáltatni. Nemcsak a szerkijuttatásban, hanem az azt megelőző megfigyelésekben és tervezésben is segítséget jelenthetnek ezek az eszközök. A centiméteres pontosságú helymeghatározáson kívül a valós idejű növényegészségügyi megfigyeléseken át a differenciált mennyiségű tápanyag-kijuttatáson keresztül a növényvédelmi kezelések majdnem teljes skáláját elvégezhetjük a jövőben drónok segítségével. Az általuk nyert adatokat évekig megőrizhetjük, elemezhetjük és felhasználhatjuk.

Minden jelenleg Magyarországon termelt kultúrában használhatjuk ezeket a felvételező, adatgyűjtő eszközöket, beleértve a kertészeti, szőlészeti és gyümölcskultúrákat is.

A KITE Zrt. a Duplitec Kft.-vel együttműködve teljes megoldást kínál az eszközök mellett a különböző szoftverek és biztosítások, valamint az üzembe helyezés és a szükséges képesítések megszerzésére is. Lehetőség van továbbá különböző szolgáltatásokat is igénybe venni, melyekkel kiaknázható a drónokban rejlő összes opció.

A KITE Zrt. a beszerzés mellett a teljes after-sales szolgáltatásban áll partnerei rendelkezésére.

Pót- és opcionális alkatrészeket is raktárról tudnak szállítani.

A KITE Zrt. a drónokkal kapcsolatos feladatokat három fő csoportra osztotta:

  • Az első a technológiai csoport, mely magában foglalja a drónokat és az ahhoz tartozó kiegészítőket, melyek a technikai hátteret adják.
  • A második a támogatási csoport, melybe a beüzemelés, a garancia és a technikai, technológiai támogatás tartozik.
  • A harmadik csoport a szolgáltatási csoport, mely segít kiaknázni a drónokban rejlő összes lehetőséget. Ilyen lehetőségek lehetnek például a különböző felvételek kielemzése és ezek alapján kijuttatási tervek készítése, vagy a beavatkozó drónok útvonalainak a megtervezése.

A drónok alkalmazásának módszertanát jelentős részben már kidolgozták. A KITE Zrt. berkein belül is sok kísérlet zajlott a drónok rendszerbe illesztésének elősegítésére. Több növénykultúrában is végeztek kísérleteket, rengeteg tapasztalatot szerezve az üzemeltetési és kezelési kérdésekben. Ezek a vizsgálatok segítettek abban, hogy a mezőgazdasági felhasználók számára legjobb márkát és típusokat tudják a portfólióba bevonni.

A drónok önmagukban csak eszközök, valódi értékeiket rendszerszinten tudják teljes mértékben kiaknázni. A hozzájuk tartozó akkumulátorok, az RTK pontosság növeléséhez szükséges antenna mind részei azoknak a csomagoknak, melyeket a KITE Zrt. partnereinek kínál. Emellett a feldolgozó szoftverek és biztosítási ajánlatok is elérhetők.

A csomagok részei a beüzemelés és az alap kezelői oktatás. A felhasználókat segítik továbbá a képesítés megszerzésében és az egyéb bürokratikus akadályok leküzdésében. Fontos továbbá megemlíteni, hogy további szolgáltatásokat is igénybe tudnak venni a KITE Zrt. partnerei, mint a gyomfelvételezés, a kártevő területek megjelölése, és hatóanyag-kijuttatási tervek készítése. A szolgáltatások listája folyamatosan bővül.

Tekintse meg a csomagajánlatokat a KITE Zrt. weboldalán
és keresse bizalommal a területileg illetékes alkatrész-értékesítési menedzsereket!

www.kite.hu, tel.: +36-54/525-600

kite-logo-k

 

p4m_outdoor shooting-k

TERMÉKEK

DJI drónok a KITE Zrt. kínálatában:

Phantom 4 RTK

Belépő szintű precíziós drón az alapvető feladatok ellátására, mint a megfigyelés, a hozamtérképezés, a kártevőészlelés és a kárképfelvétel. Az RTK-s rendszer centiméteres pontosságot tesz lehetővé. Fejlett rendszerei alkalmassá teszik az adatgyűjtést és azok későbbi kielemzését. Az eszközt csomagban lehet megvásárolni, amely tartalmazza az RTK antennát és a feldolgozó szoftvert.

 

phantom-4-rtk

 

Phantom 4 Multispectral

A DJI a Phantom 4 vázára szerelt multispektrális kamerával a legigényesebb, növényvédelem iránt érdeklődő partnerek számára jelent megoldást. Rendelkezik a Phantom 4 RTK tulajdonságaival, de speciális kamerájával a precíziós gazdálkodási igényeket is képes kielégíteni különleges felvételek készítésével.

 

phantom-4-multispektral

 

Matrice 300 RTK professzionális megfigyelő platform

A piacon az egyik legnagyobb repülési idővel rendelkező eszköz. Ezt a képességet két darab akkumulátorral éri el, melyet egyszerre szállít. A Matrice 300 RTK a DJI legújabb kereskedelmi használatra szánt drónplatformja, amelyet a modern repülési rendszerek ihlettek. A KITE Zrt. csomagajánlatában RTK antennával és multispektrális felvételező kamerával érhető el.

 

matrice 300 rtk

 

Agras T10 mezőgazdasági drón

Az Agras T10 a belépő szint a mezőgazdasági drónok világába. Elsősorban gyümölcsültetvényeken és szőlőterületeken lehet hasznos. Nagyobb társai minden tulajdonságára képes. Gyors, kompakt, differenciált kijuttatásra alkalmas a megfelelő előfelvételezés esetén. Csomagban RTK antennával és az effektív üzemeléshez szükséges akkumulátormennyiséggel rendelhető. Óránként akár 6 ha-os teljesítményre is képes, kezelési sáv: 5,5 m. Csomagban RTK antennával és a hasznos üzemeltetéshez szükséges mennyiségű akkumulátorral érhető el, valamint egy felvételező kamerával, amivel megfigyelésekre is alkalmas.

 

agras t10

 

Agras T20 mezőgazdasági drón

A portfólió középső eleme, óránként akár 12 ha teljesítményre képes, mindezt nagy teljesítményű akkumulátorokkal. Kiforrott, biztonságosan üzemeltethető modell. Beépített radarral és precíziós képességekkel. Csomagban RTK antennával és a tényleges üzemeléshez szükséges mennyiségű akkumulátorral, valamint egy felvételező kamerával, amivel megfigyeléseket végezhetünk.

 

agras t20

 

Agras T30 mezőgazdasági drón

A mezőgazdasági dróncsalád legnagyobb kapacitású tagja, óránként akár 16 ha kezelhető területtel. A gépkar dőlésszöge állítható, így ültetvénykezelésben kimagasló teljesítményt nyújt. A legfejlettebb szivattyúval és szelepekkel van felszerelve. Alkalmas precíziós feladatok ellátására a megfelelő előfelvételezés esetén. Csomagban RTK antennával és a hasznos üzemeltetéshez szükséges mennyiségű akkumulátorral kapható, valamint egy felvételező kamerával, amivel megfigyelésekre alkalmas.

 

agras t30

 

További részletekért keresse alkatrész-értékesítési menedzsereinket!

www.kite.hu, tel.: +36-54/525-600

kite-logo-k