MENÜ

Műtrágyavásárlási stratégia a Keleti Agrár Kft.-vel

Oldalszám: 23
2021.04.09.

A foszfor és az NPK műtrágyák árai az előrejelzésünknek megfelelően folyamatosan emelkednek. A MAP ömlesztett kikötői árai a januári 380–420 USD/t árról március közepére 580–630 USD/t árra emelkedtek a különböző régiókban.

A jelenlegi magyarországi értékesítési árak még messze nem azonosak a világpiaci árakkal!

Ezek az árak a kereskedők korábbi bevásárlásából képzett árak és az olcsóbb árualapok elfogyásával minden foszfor és NPK műtrágya ára legalább 30.000 forintot fog emelkedni tonnánként.

Mi továbbra is azt a stratégiát folytatjuk, hogy támogatva a magyar termelőket azt tanácsoljuk, hogy most a még kedvezőbb áron vásároljanak őszi alapműtrágyát.

A Keleti Agrár Kft. ajánlatában minden termék elérhető.

 

keleti-agrar-img_1187

Működjünk együtt a logisztikában!

A jó árért cserébe ragaszkodunk ahhoz, hogy május-június hónapokban foglalják  le a műtrágyákat, mert így nyugodtan készülhetnek a őszi műtrágyázásra.

Mi az oka a műtrágyaárak folyamatos emelkedésének?

A terményárak soha nem látott magasságokba emelkedtek.

Jellemző terményárak 2021 március elején (Ft/tonna):

keleti-agrar-tablazat

Nyilván senki nem hiszi, hogy ilyen terményfelvásárlási árak mellett a műtrágyaárak változatlanok maradnak.

Az elmúlt 20 év tapasztalata, hogy a magyar termelők nem tudnak megfelelően élni a magas terményárakkal, mert a műtrágyaárak közben ugyanúgy felemelkednek.

Tendencia az, hogy először emelkedik a termény ára, ezt jó fél évre követi a műtrágya, majd amikor a termény ára leesik, utána 5-6 hónapra korrigál a műtrágyaár.

Világviszonylatban óriási adásvételek történnek és a tavaszi szezonra nem jellemző nagymértékű elővásárlások vannak minden kontinensen és a világ nagy mű­trágyagyárai – akiktől Magyarországra tud érkezni a foszfor, káli és NPK műtrágya – már a májusi végi-június eleji gyártásukból értékesítenek.

Mit jelent ez?

Mivel Magyarországon se foszfor-, se kálibánya nincsen, az őszi alapműtrágyák és annak alapanyagai 90%-ban külföldről érkeznek. A külföldről érkező jó minőségű granulált foszfor és NPK műtrágyák gyártásától még minimum 6 hét hajózási időszakkal kell számolni, hogy Magyarországra beérkezzen az áru. Az árut még be kell csomagolni és ki is kell szállítani a vevőkhöz.

 

keleti-agrar-img_0150

 

Ez azt jelenti, hogy aki júniusban fog előszőr őszi alapműtárgyát rendelni már nagy valószínűséggel csak október elejére fogja azt megkapni (júniusi áron).

Fontos tényező az is, hogy a bátaszéki, rábahídvégi raktárainkon kívül a magyarországi műtrágyaraktárak szinte üresek.

A Keleti Agrár Kft. – a piacon egyedüliként – január eleje óta folyamatosan jelzi, hogy emelkedni fognak az őszi alapműtrágya árak.

Azt javasoljuk a termelőknek, hogy lépjenek velünk együtt.

Rendeljék meg most az őszi alapműtrágyákat kedvező áron és helyezzék el raktárukban!

 

keleti-agrar-img_0206

 

Világpiaci tendencia a folyékony műtrágyák felhasználásának folyamatos növekedése.

A Keleti Agrár Kft. egyedülálló portfólióval rendelkezik a folyékony NPK műtrágyák területén.

Lépjenek velünk egy nagyot és egészítsék ki technológiájukat a szilárd műtrágyáknál hatékonyabb folyékony megoldásokkal.

 

keleti-agrar-phosagro

keletiagrar.com
www.facebook.com/keletiagrar

 

Nézzen be hozzánk:

 

keleti-agrar-phosagro-banner