MENÜ

BIOFIL® Klíma Talajoltó baktérium készítmény

Oldalszám: 2
2021.03.06.

Leromlott szerkezetű a talaja? Küzd a klímaváltozás okozta hatásokkal, aszállyal, víznyomásos területekkel? Mi megoldást adunk a BIOFIL® Klíma termékkel!

 

biofil_klima

 

A BIOFIL® Klíma Talajoltó baktérium készítmény eredményei, használatának tapasztalatai:

  • már egyszeri használata is több mint duplájára növelte a morzsa frakció arányát,
  • ennek hatására a talajban tárolt víz mennyisége emelkedett, kedvezőbb talajnedvesség értékeket kaptunk,
  • javult a növények vízellátottsága,
  • kisebb volt a talajellenállás mértéke,
  • javult a homoktalajok vízmegtartó képessége,
  • + 15%-kal növekedett a terméshozam.

Rendszeres alkalmazása javasolt!

A termelés sikerességét egyre inkább meghatározzák az időjárási kockázatok (pl.: aszály, csapadék eloszlási szélsőségek). Amennyiben szeretnénk csökkenteni a klímaváltozás okozta hatásokat, akkor elsősorban új típusú termesztéstechnológiai eljárásokat kell alkalmaznunk. Ez az esetek többségében az eddig bevált termesztési módszerek újragondolásához, technológiai bővítéséhez vezet. A hazai piacon egyedülálló kutatás és fejlesztés eredménye a BIOFIL® Klíma mikrobiológiai talajoltó készítmény, amely ebben kívánja segíteni a jövőért felelős gazdálkodókat!

A fejlesztés azokra a minden talajban valamilyen mértékben megtalálható mikroorganizmusoka irányult, melyek képesek nyálkaszerű anyagok (exopoliszacharidok, EPS) termelésére. A készítmény szelektált, nemesített baktériumtörzsei nagy hatékonysággal termelik ezeket az anyagokat. Ez, mint ragasztóanyag, egyik meghatározó faktora az agronómiailag kívánatos aprómorzsás talajszerkezet kialakulásának. Ahogy azt az ábra is mutatja, az EPS funkciói a talajokban igen sokrétűek.

 

eps

 

Az EPS alapvető fontosságú a mikrobiológiai élet számára, ideális környezetet biztosít a kémiai reakciókhoz, védelmet nyújt a környezeti stresszhatásokkal szemben, javítja a talajszemcsék aggregálódását, a talaj és ezen keresztül a növény vízháztartását, a tápanyag ellátást.

Független egyetemi és üzemi kísérleteink bizonyították, hogy a BIOFIL® Klíma talajoltó baktérium készítmény alkalmazása mind a talajszerkezetre, mind annak vízháztartására pozitív hatással van!

Bővebb információkért, kérjük, forduljon bizalommal területileg illetékes szaktanácsadójához! Keresse weboldalunkat, kövesse Facebook oldalunkat!

 

terragro_logo

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48–54.
Telefon/fax: 06 (1) 7932-670
E-mail: [email protected]
www.terragro.hu