MENÜ

Revycare® – a jövő kihívásaira fejlesztve, a ma gazdáinak!

Oldalszám: 46
2021.02.13.

A BASF folyamatos fejlesztői-kutatói munkájának eredményeként több jelentős, mérföldkőnek számító fungicid hatóanyagot fedezett fel, amelyeket a gazdálkodók nagy területen használtak, ill. jelenleg is használnak. Néhányat megemlítve: epoxikonazol, metkonazol, piraklostrobin, boszkalid, Xemium®.

Idén jelenik meg a BASF legújabb fejlesztésű azol hatóanyaga, a Reyvsol® (mefentriflukonazol), a Revycare® kalászos-gombaölő szerben, piraklostrobinnal gyári kombinációban.

A Revysol® hatóanyag eltérő formákat képes felvenni, így jobban hozzáidomul a kórokozó célenziméhez, erősebben kötődik hozzá, mint a többi azol hatóanyag. A piraklostrobin jól ismert és bevált strobilurin hatóanyag, a gazdák már korábban megismerték a Priaxor®, Opera® New gombaölő szerekben.

A Revycare® a piacvezető Tango® Star méltó utódja, sok tekintetben tudásában magasabb szintet képvisel, de hasonló hektárköltségen lesz elérhető (Revycare® 0,75 l/ha összehasonlítva Tango® Star 1,0 l/ha-ral). Minden kalászos kultúrában engedélyezett, rugalmasan felhasználható a korai levélbetegségek ellen, a zászlóslevél védelmére és a kalászfuzárium ellen is.

A kutatómérnökök a Revycare®-t speciális formulációval látták el. Ennek köszönhetően a termék képes nagyon gyorsan a növény belsejébe szívódni. Így rövid ideig marad a növény felületén, kevésbé kitett az időjárás hatásaival szemben.

Emiatt kiemelkedő az esőállósága, a napfény káros UV-sugárzása nem bontja el.

A gyors növénybejutás eredményeképpen a Revycare® a permetezés után szinte azonnal munkába áll, a hatóanyagok rövid időn belül a növény sejt közötti járataiba jutnak, megtámadják a kórokozókat, így kimagasló a gyógyító hatása (1. ábra). Megcsúszott kezelés esetén, már fertőzött állomány permetezésekor is támaszkodhatunk hatékonyságára.

 

revycare-1-abra-basf

 

A Revycare® kipermetezése után a felszívódott Revysol® molekulák a növény belsejében kis raktárakat hoznak létre és innen a hatóanyag folyamatosan és hosszú ideig áramlik szét, védelemben részesítve az egész levélfelületet. Kiegészítve a piraklostrobin strobikra jellemző tartamhatásával a Revycare® hosszú ideig véd a betegségek ellen, valamint juvenizáló, termésnövelő hatással is rendelkezik (2. ábra).

 

revycare-2-abra-basf

 

A hosszú tartamhatás miatt kiválóan használható megelőző védekezésre és ez a gyógyító hatással együtt egy széles kijuttatási lehetőséget, eltérő kórokozó helyzetekben való felhasználást nyújt a felhasználó számára.

Az azol hatóanyagok 10 ºC alatt korlátozottan képesek az életműködésükben lelassult növénybe szívódni, ilyen esetben gyengébb a hatékonyságuk. Az egyedülálló formuláció miatt a Revycare® hideg időben a hagyományos azolokhoz képest nagyobb mennyiségben jut a növénybe.

Kitűnő megoldás a kora tavaszi védekezésben, a hidegkedvelő kórokozók elleni védelemben.

Az új kalászos gombaölő szerben, a Revycare®-ben a BASF több évtizedes szakmai tudása és megbízhatósága testesül meg. A teljesen új fejlesztésű azol hatóanyag, a Revysol® és a már jól ismert piraklostrobin gyári kombinációja, speciális formulációban. Hatásos a levélbetegségek, a kalászfuzárium ellen, mindegyik kalászos növényben engedélyezett. Egyedülálló gyógyító hatással, széles hatásspektrummal, hosszú hatástartammal rendelkezik. Különböző betegséghelyzetekben hatékony, eltérő időjárási körülmények között használható. Rugalmassága, biztos gombaölő hatása révén használata során hatékonyabb lesz a gazdálkodás, nyereségesebb lesz a termelés.

 

 

www.agro.basf.hu

basf-lablec-kocka