MENÜ

FieldView: precíziós gazdálkodás egy karnyújtásnyira

Oldalszám: 57

A termőtáblák digitális adatainak lenyűgöző világa

2021.01.16.

Innováció. A holnap gazdálkodása már itt van.

 

bayer-climate-fieldview

 

Minden gazdaság más és más. Minden tábla egyedi. Mint minden szakterületen, a mezőgazdaságra is igaz, hogy az innováció alapozza meg a következő lépéseket. A jövő generációi számára az ilyen újítások a fenntartható fejlődés témája körül forognak. Hogyan lehet kevesebb energiaráfordítással többet termelni? Az erőforrások optimalizálása és a hozam maximalizálása jelenti a tökéletes alapot a fenntartható és produktív jövőhöz. Ennek a tökéletes alapnak pedig már neve is van: digitalizált mezőgazdaság.

A digitális mezőgazdaság segítségével a termelők megalapozottabb döntéseket hozhatnak, maximalizálva a megtérülést minden egyes hektáron. Hogyan? A kritikus termőtábla adatok zökkenőmentes gyűjtése, tárolása és megjelenítése segítségével. A hozamot optimalizáló és a profitot maximalizáló agronómiai döntések hatásának figyelemmel kísérésén és mérésén át. Ezek a végeláthatatlan folyamatok egyetlen felületen állnak össze: ez pedig a FieldView.

A FieldView a digitális gazdálkodás globális platformja, melyet a világ minden táján tevékenykedő gazdálkodók igényeire hoztak létre. A termőtábla adatok létfontosságú rétegeinek összegyűjtését követően azok bármikor, bárhonnan elérhetők. A FieldView az összetett műholdas felvételek, adatgyűjtés és elemzés révén javítja a termőtáblákról rendelkezésre álló információkat. Szűrje meg az egyes adatrétegeket, ezáltal pedig nyerjen értékes betekintést és hozzon tényeken alapuló következtetéseket! Tudja meg, hogy pontosan mit kell tennie ahhoz, hogy minden egyes hektár még jövedelmezőbb legyen – mindezt egy egyszerű és intuitív felület segítségével, amelyet gyakorlatilag bárhonnan elérhet, a munkagép fülkéjétől az irodáig.

Az adatok hatalma, mely Önnek dolgozik

A FieldView-nál minden a gazdálkodók támogatásáról szól. Munkájukat szakértői csoport segíti, együtt tesztelnek, tanulnak és törnek előre a technológia terén. Mit tud a FieldView?

  1. Az összes adatot egyetlen helyre gyűjti össze. A FieldView segítségével könnyedén gyűjtheti, tárolhatja és láthatja át a termőtábla adatokat az egész szezonban, az Ön által választott munkagép fülkéjében felszerelt hardverrel, a FieldView Drive eszközzel, mely a munkagép CAN diagnosztikai portjához csatlakoztatva rögzíti mind a gépi, mind a termőtábla adatokat.
  2. Szerezzen értékes termőtábla adatokat! Derítse ki, melyik a legjobb vetőmag hibrid, vetési stratégia, tőszám, tőtávolság stb.
  3. Optimalizálja a bevitt adatokat! Használja a kapott adatokat kézi és automatizált kijuttatási tervek létrehozására!

Az idényről idényre történő javításokkal egyre jobbak lesznek eredményei

A FieldView egész évben segítségére lesz, hogy idényről idényre egyre jobb gazdasági módszerekkel dolgozhasson. A megbízhatóan összeállított korábbi adatokon keresztül összehasonlíthatja jelenlegi tevékenységét a korábbi szezonok eredményeivel. Értékelje döntéseit és finomítsa tevékenységeit a FieldView segítségével.

Nehézséget okoz egyszerre több termőtábla figyelése? A FieldView távoli nézete értékes lehetőséget nyújt Önnek és munkatársainak arra, hogy a termőtábla adatokat egy pillanat alatt felmérje és arra azonnal reagáljon. Az élőben összeállított térképek mind a vezetőfülkébe, mind az okostelefonra/táblagépre felkerülnek. A különféle kijuttatási tervek hasznosak lehetnek a vetőmagvásárlás és az inputok optimalizálásához. Valós időben nyomon követheti gazdaságát, és elemezheti a kijuttatási tervek eredményességét. Az átfogó termőtábla egészségállapot-felvételek jól jönnek, ha a beavatkozások eredményeit szeretné megjeleníteni. Betakarításkor ezek az összefoglaló jelentések azonnal elérhetők az eszközökön, és a hozamtérképek a korábbi adatokat is megjelenítik.

A jókor hozott helyes döntések biztosítják a haszonnövények jövőjét. Ahogy a növény növekszik, Ön szorosan nyomon követheti a fejlődő területeket az esetleges hiányosságok megelőzése érdekében. Egy esetleges fertőzés a termőtábla egészségállapotát mutató térképen egy kis piros ponttal kezdődhet, és ha nem ügyel rá, akkor nagyobb területet is érinthet. Ezt pedig a végeredmények is tükrözik. A FieldView időben jelzi, mikor és hol kell lépéseket tenni a gazdaságot fenyegető potenciális kockázatok minimalizálása érdekében. Kövesse figyelemmel ezt a terméket, amely forradalmasítja a gazdálkodást, és a mezőgazdaság jövőjét jelenti!

Ha még többet szeretne megtudni a digitális gazdálkodás világáról, akkor látogasson el honlapunkra!

www.climatefieldview.hu