MENÜ

Újdonságok a Portfólió Farmokon

Oldalszám: 19
2020.10.06.

A hagyományokat nem megszakítva, a szigorú biztonsági előírásokat betartva idén Szarvason és Dombóváron tekinthették meg az érdeklődők a vetésidő- és tőszámkísérletekkel ötvözött Pioneer® kukorica- és napraforgó-parcellákat.

 

Az újdonságokat jegyeztük le: nagyágyúként robbanhat be a kukoricatermesztők tudatába, ezáltal új korszakot nyithat a középkésői tenyészidőben a FAO400-as P0217 hibrid – mutatott rá Sólyom János, a Corteva vetőmag termékmenedzsere. Teljesítménye alapján méltó utódja és versenytársa a legendás P0216, P0412 és P9911 hibrideknek, a saját kísérletekben a legjobb FAO 400-as hibrideket 500–600 kg terméssel múlta felül. Optimum® AQUAmax® minősítése a hibrid jó alkalmazkodóképességét reprezentálja, ami aszályos és csapadékos évjáratokban is a kiegyenlített teljesítményben mutatkozik meg.

 

corteva-portfolio-2020-img_4319

 

A linolsavas napraforgópiac meghatározó hibridje, a több mint 7 millió hektáron ter­mesztett P64LE25 mellé megérkezett a méltó utód, a P64LE136. Minden olyan tulajdonsággal „felvértezték” a hibridet, amellyel a linolsavas Express®* napraforgók szegmensében új sztenderddé válhat. Az LE25-höz hasonló kórtani tulajdonságai és kiváló termőhelyi alkalmazkodóképessége mellett nagyobb termőképességgel, magasabb hektolitersúllyal és hozzávetőlegesen 20 cm-rel alacsonyabb szárral rendelkezik. A magas olajsavas szegmensben, az Express®* napraforgók új generációjának képviselői; a P64HE133, amely termőképességben, termésstabilitásban és olajtartalomban mutat előrelépést az elődeihez képest, a P64HE144 hibrid pedig termőképességben előremutató.

 

sólyom jánoscorteva-portfolio-2020

Sólyom János

 

A komplexitásra törekvő Corteva vetőmagajánlata a növényvédelmi megoldásokkal válik teljessé. A repce-, kukorica- és a napraforgó-állományokra elérhető LumiGEN™ csávázási technológia csökkenti a termesztési kockázatokat, és elősegíti a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését. Rajcsányi Máté (fotó) a Corteva növényvédő szer üzletág kereskedelmi vezetője elmondta, a hatóanyag-kivonások időszakában előtérbe kerülnek azok az új megoldások, amelyek megfelelnek a fenntarthatósági követelményeknek, a környezetvédelmi előírásoknak, valamint a rezisztenciamenedzsmentben töltetnek be fontos szerepet. Röviden felvázolva az elkövetkező időszakot hangsúlyozta: az egyelőre szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező Viballa™, valamint a már engedélyezett Belkar™ készítményekben testet öltő új hatóanyag, az Arylex™ sikertörténete tovább folytatódik kalászosban és repcében. A jelentős kultúrákban új fejlesztésű hatóanyagokra, illetve a már meglévők kombinációjára építve dolgozta ki a Corteva az elkövetkező évek széles növényvédő szer kínálatát, amely többek között kalászosokban alkalmazható új gombaölő szert és gyomirtó szert, új rovarölő szert a kalászosok és repce védelmére, valamint új kukorica posztemergens készítményt is tartalmaz.

 

rajcsányi máté-corteva-portfolio-2020

Rajcsányi Máté

 

-an-
™ ® A Corteva Agriscience, valamint leányvállalatainak védjegyei. © 2020 Corteva.