MENÜ

A mi fejlesztésünk az önök sikere

Oldalszám: 24
Balog László 2020.10.08.

Napjainkban rengeteg nehézséggel kell szembenéznie annak, aki mezőgazdasággal foglalkozik. Leginkább talán a kiszámíthatatlan időjárás az, ami a legtöbb gondot okozza a gazdáknak. Az olykor hetekig tartó esőzések, viharokkal, nemritkán jéggel tarkítva, vagy akár a hosszú, csapadékmentes időszakok komoly károkat okozhatnak a termésben.

syngenta-kukorica-tavolba-nez

 

Kutatóállomásunk munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy az időjárás minél kevésbé legyen hatással a mezőgazdaságra. Sajnos nem tudjuk kivédeni mindet. Nem tudjuk a tökéletes esőtánc koreográfiáját, és nem sikerült ernyővel felszerelt hibrideket sem kifejleszteni.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint köztudott viszont, hogy a szárazság ellen tehetünk, még akkor is, ha vizet nem tudunk fakasztani. Mégpedig a hibriddel, ami hő- és szárazságtűrő, mindemellett nagyszerű genetikával és kiváló termőképességgel rendelkezik.

Az idei évben a Syngenta Kft. két új kukoricahibriddel mutatkozik be Magyarországon, melyek már az új nemesítési irányokat képviselik, és amelyek tökéletesen megfelelnek a fent említett kritériumoknak.

Ezek közül egyik kiemelkedő hibridünk az SC3608.

 

syngenta-mi-fejlesztesunk-1

 

Az SC3608 hibrid egy kiváló genetikai alapokon nyugvó hibrid, mely korai fejlődési eréllyel bír. Megjelenése rendkívül impozáns, masszív csövei ideális magasságúak és kiváló patológiai értékeléssel rendelkezik.

Közepes tápanyag-ellátottság mellett kimagasló eredményeket produkál, de amit igazán fontosnak tartunk kiemelni, hogy stresszes körülmények között is tökéletesen telített csöveket hoz, így szinte bármilyen termesztéstechnológia mellett garantált a stabil termés.

Gyors vízleadásának köszönhetően alacsony nedvességtartalommal takarítható be, ezáltal csökken a szárítási költség, mely a termelő oldalán korai extraprofitként jelenik meg.

A hibrid erénye az adaptációs képessége és stabilitása, emiatt biztosak vagyunk benne, hogy rövidesen az ország kedvenc hibridjévé fog válni.

Másik ilyen kiemelkedő hibridünk az SY Minerva.

 

syngenta-mi-fejlesztesunk-2

 

Az új genetikai bázis másik legújabb hibridje a MINERVA, melynek legfontosabb tulajdonságai a rendkívül erős, stabil szár, kiváló szemminőség, mindemellett magas ezermagtömeg.

Bármilyen körülmények között IS megállja a helyét, így mindenféle termesztéstechnológiához bátran ajánljuk.

Kiváló adaptációs képességének köszönhetően remekül alkalmazkodik a hosszan tartó száraz időjáráshoz, így az ország minden területére vethető. Az esetleg felmerülő agrotechnológiai hibákat is kiválóan kompenzálja.

Jó vízleadásának köszönhetően alacsony nedvességtartalommal takarítható be, ami valljuk be, a jelenlegi szárítási költségek mellett nem elhanyagolható tényező.

Új hibridjeinkkel garantáltan nem fog mellényúlni. Minden jelenlegi tudásunk bennük van, hogy Önök nyugodtak lehessenek a jövővel kapcsolatban.

 

Balog László
kukorica vetőmag kampánymenedzser
Syngenta Kft.

syngenta_logo.svg