MENÜ

Karintiás genetikák és a klímaváltozás

Oldalszám: 19

Lesz mire idén is odafigyelni a kalászos fajtaválasztásnál

2020.09.11.

Az idei év sem telt el a változékony időjárás okozta termesztési nehézségek nélkül. Az ország számos pontján elégtelen mértékű téli csapadék helyzetet tovább tetézte a rendkívül aszályos tavaszunk.

 

A stabilitás mindenekelőtt

A Karintia Kft. számos modern genetikájú Pannon régióra nemesített fajtát kínál, melyek termésstabilitásukban kiemelkedő teljesítményt mutatnak. A többszörös NAK termésverseny győztes BALATONaz új nemesítésű, kiemelkedő terméspotenciállal rendelkező,” szálkás Balatonként is emlegetett” GAUDIO bőtermő őszi búza, továbbá a MAURIZIO, a BAROK és a PEDRO bőtermő ötösfogatunk az idei évben is kimagasló terméseredményük ellenére malmi minőségükkel hívják fel magukra a figyelmet.

Egy kis körültekintés, és máris több pénz marad a zsebünkben

A Karintia Kft. legújabb genetikáját képviselő CSIKOALESSIO, IS SPIRELLA és CHRISTOPH a legmagasabb malmi elvárásoknak is képesek megfelelni. A MIDASADESSOTOPKAPI fajtáink évek óta bizonyítják tudásukat a prémium szegmensben.

Brutális árak a durumbúza piacon

Az akár 90 000 Ft/t meghaladó felvásárlási árak jelentősen fogják emelni a durumbúza vetésterületét. A fajtaválasztás a durum esetében létkérdés, hiszen egy elégtelen üvegesség, fehérjetartalom vagy egyéb fontos paraméter meghiúsíthatja az értékesítést. Olyan modern durumbúza genetikákkal mint a SAMBADUR a magas beltartalom mellett nem igazán kell kompromisszumot kötni, ami a termésmennyiéget illeti.

Kis pénz, NAGY foci

A Karintia a POLEGO bőtermő tritikáléval letette névjegyét a takarmány alapanyag termelő növénytermesztők körében. A legújabb genetikájú KAULOSZ őszi tritikálénkkal pedig még magasabbra tettük a lécet. A legmodernebb nemesítésű bőtermő tritikálénk a szélsőséges körülmények közt is stabilan kiemelkedő termésbiztonságot nyújt Önnek.

A legjobb megelőzés a fajtaválasztás

A Karintia Kft. Pannon régióra nemesített fajtái többségében a biogazdaságok számára is elérhetőek. A kiemelkedő betegségellenálló képességgel bíró fajtáink használata lecsökkenti a jellemző kalászos betegségek okozta kockázatot.

 

 

magtragya-logoEgy lépéssel a többiek előtt – vetőmag „Plusz” technológia

A fuzárium, nem csupán a kalászt támadhatja, hanem már a növény kezdeti fejlődésében is komoly veszélyt jelenthet. A csíranövény pusztulását is okozhatja. A kockázatok csökkentése érdekében a KARINTIA az országban egyedüli fajtatulajdonosként és vetőmag előállítóként, a teljes forgalmazott kalászos tételre egy egyedi speciális kezelést alkalmaz. A MAGTRÁGYÁS kezelésünk lényege, hogy a Csávázás során, azzal egy menetben a mag felületére egy egyedi bevonatot viszünk fel. A számos mikroelemből álló magtrágya segíti a csíranövényt a rendkívül kockázatos kezdeti fejlődésében.

Piacot teremtünk

karintia-pannon-regiora-nemesitveA Karintia Kft. klasszikus integrátori tevékenységet folytat az ország teljes területén. Kivételes helyzetet jelent számunkra a cégcsoportunk nemesítő házai, melyek révén kiváló, PANNON RÉGIÓRA NEMESÍTETT genetikák érhetők el a gazdák számára. Nagy előnyt jelenthet, ha a fajtát értékesítő cég önmagában felvásárló is, hiszen ebben az esetben minden bizonnyal előnybe fogja részesíteni az általa értékesített fajtából származó termést is. Cégünk nem csupán értékesíti a prémium és bőtermő, stabilan teljesítő, Pannon régióra nemesített kalászos vetőmagokat és biztosítja a termesztéshez szükséges input anyagokat. A Karintia terménykereskedőként, több mint 15 éve van aktívan jelen Olaszországban, mely hosszú évek óta a legjelentősebb felvásárlási terménypiac a hazai búza számára. Szívesen adunk Önnek is ajánlatot a betakarított termésre is.

Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal az ország egész területén. Elérhetőségeinket megtalálja honlapunkon: www.karintia.hu, vagy keresse vetőmagüzletágunkat az alábbi telefonszámon: 06 94 572 054

 

karintia-nemeth-lajos-hirdetes-lablec