MENÜ

Megújult a Maestro család

Oldalszám: 2
2020.08.05.

Az aratás derekánál tartunk, és az ország különböző pontjairól hasonló eredményekről számolnak be. Nagyjából mindenütt ugyanaz a kép. A víz az úr.

horsc-maestro-boritokep-img_8784

 

Az árpa- és repcetermések nagyon szórtak. Van minden. Az 1 t árpától a 10 tonnáig, és a repce is ugyanilyen szórásban termett, 1–4,5 t között. Azon parcellák még farmon belül is, ahol vékony a termőréteg, és kavicsos az altalaj ott hamar kifogyott a szusz a talajból. Azt azonban sok helyen lehet látni, hogy a gabonák esetében alacsonyabb csíraszámmal vetettek, nagyobb kalászokat hoztak, és jobban kiteltek a szemek.

A tavaszi szárazság nemcsak az őszi vetésűeket fogta meg, hanem a kukorica és a napraforgó kelésénél is akadt nehézség. Általában az intenzíven felforgatott földek jobban ki voltak száradva, és érdekes, hogy a kevésbé száraz földeken is találkoztunk ritkás keléssel.

A nagyon megművelt talajokon alapból mélyre vetették a kukoricát, és a mulcsos, még nedves talajba, enyhén sekélyre épp annyira, hogy elérje a nedvességet, és néhol ez nem volt elég, kellett volna még egy cm.

 

horsch-kép1_maestro 8 dv

Maestro 8 DV

 

A Horsch az idei évtől megújította a Maestro családot. A legnagyobb változás az adagolónál következett be. Teljesen új adagolóval jöttek ki. Az adagoló érdekessége, hogy lehet vákuumos vagy nyomott levegős. A V jelűek a vákuumos, az X a nyomott levegős változatok, így a Horschnál az idei évtől mindkét rendszer megtalálható. Az adagoló kialakításánál a célkitűzés az volt, hogy a Maestro is olyan egyszerű és megbízható legyen, mint az aprómagvető Pronto. Az adagolóban nincs állítási lehetőség! A monitor mutatja a duplázást és a kihagyást, és a gépkezelőnek csak a vákuum állításával kell foglalkozni az után, hogy a monitoron beállította a magszámot.

 

horsch-kép2_maestro 8 cv mts rendszerrel

Maestro 8 CV MTS rendszerrel

 

A Maestro vetőkocsikon lehet választani az egy tárcsás és dupla tárcsás műtrágya-lehelyezők között. Az egy tárcsás egy új fejlesztés és csak a kötött, nedves talajokra kell választani. A műtrágya csoroszlya előtt vagy mögött haladnak a sortisztító, rögterelők, amelyek úszó típusúak.

 

horsch-kép3_focus 6 td + maestro 10 rv_direkt vetés rozs tarlóba

Focus 6 TD + Maestro 10 RV direktvetés rozstarlóban

 

A Maestro 8 CV, 8 soros, műtrágyatartálya 3000 l-es és kétféle lehet, annak függvényében, hogy mekkora műtrágyamennyiséget szeretnénk kijuttatni. A nagy mennyiségekhez a Horsch egy nyomott tartályú rendszert biztosít! A minél kevesebb megállás érdekében a mikrogranulátum tartálya is 300 l-es. A vetőmag lehetséges hagyományosan a kocsikon 70 l, vagy már a 8 soros vetőgépnél is megtalálható a központi MTS, 800 l-es tartály. A vetőmag BigBag-ben elméletileg olcsóbb, mint a kis zsákos kiszerelésben, és ezenfelül a tankolás is leegyszerűsödik, felgyorsul.

 

horsch_maestroval vetett szója transformer sorközművelés

Maestroval vetett szója Transformer sorközművelés

 

Az új Maestro SV 12 sortól (9 m munkaszélességtől) is megújul, a nagy kocsin 6000 l műtrágya és 2000 l vetőmag mellé bejön még egy opció, 50:50% tartálymegosztás, oda pl., ahol nagyobb területen vetnek szóját, és szükséges a nagyobb magtartály.

A Maestro egy nagyon letisztult és precíz vetőgép, amely az AutoForce csoroszlyanyomás-állítással még precízebben helyezi le a magot. Egyenletes kelés a nagy termés alapfeltétele.

 

horsch_napraforgó kelés maestro után

Napraforgókelés Maestro után

 

A Horsch magyarországi forgalmazója az AXIÁL Kft.

 

Szász Zoltán
+36-30/743-0302

horsch_maschinen_logo.svg