MENÜ

Várjuk felkészülten a kukorica gyomirtását!

Oldalszám: 42
Tóth Csantavéri Szilvia 2020.04.05.

Mire számíthatunk az idei tavaszon? Az évelő gyomnövények erős fertőzésére – a mezei acat elöntötte az országot az elmúlt években, a fenyércirok újabb értékes területeken jelent meg – és a szokatlan, hektikus időjárás miatt felborult gyomnövény-csírázás dinamika miatt elhúzódó gyomkelésre. Annak érdekében, hogy eredményesen tudjunk védekezni ilyen nehéz gyomosodási viszonyok mellett, készüljünk profi megoldással.

syngenta-p1050696

1. kép: Erős évelő fertőzés kukoricában. Ne várjuk meg, míg így elfajul a helyzet

 

A Syngenta Elumis Bang néven új terméket kínált a termelőknek a tavalyi évben a kukorica gyomirtására.

Eredményesen, nagy megelégedéssel használták a termelők a három hatóanyagot csúcsdózisban tartalmazó, ideális összetételű, profi terméket.

Több hatóanyag együttműködésének és talajon keresztüli hatásának köszönhető az, hogy megoldást nyújt a kukorica legkártékonyabb gyomnövényei ellen, mint amilyen például a kakaslábfű, muhar félék, mezei acat, fenyércirok, csattanó maszlag, szerbtövis, fehér libatop, fekete csucsor, egynyári szélfű, kender és tartamhatásának köszönhetően védelmet ad a több hullámban csírázó, más gyomirtó szerek által gyakran kiszelektált selyem mályva, varjúmák, vagy akár a különböző herbicidtoleranciát mutató napraforgó árvakelés ellen is.

Jobban utánagondolva, nincs is olyan kukoricában károsító gyomnövény, ami ellen jó időzítéssel ne tudnánk eredményesen védekezni az Elumis Bang készítménnyel.

 

syngenta-202004-p1050622

2. kép: Szép rendet tudna itt tenni az Elumis Bang.

 

Az Elumis Bang tulajdonságai:

  • három hatóanyag együttműködése, széles gyomirtási spektrum,
  • posztemergens készítmény, rugalmas időzítés a kukorica hat leveles koráig,
  • tartamhatás kétszikűek ellen,
  • tág dózisintervallum, területre formálható adagolás,
  • rugalmas csomag, akár szétszedhető és célzottan kijuttatható két menetben, ha az időjárás miatt eltérő időpontban szükséges védekeznünk az évelők ellen,
  • fenyércirok elleni hatékonyság, 60 g/ha nikoszulfuron-kijuttatási lehetőség,
  • az Elumis vetőmag-előállítású kukoricában is felhasználható, ahol nincs más lehetőség a fenyércirok növényvédő szeres visszaszorítására állományban,
  • három eltérő hatásmechanizmusú hatóanyag – rezisztenciatörés,
  • kiemelkedő szelektivitás.

Összetétel és dózis: Elumis 1,67–2,0 l/ha + Banvel 0,5–0,6 l/ha + FixPro 0,1 l/ha. Amennyiben évelő fenyércirok fordul elő a területünkön, a 2,0 l/ha Elumis kijuttatása a megfelelő. A kombináció a dikambatartalom miatt a kukorica 6 leveles állapotáig használható.

A csomag mérete praktikus, a csúcsdózisban használva 5 hektár gyomirtására elegendő.

Hallgassa meg Ön is, mekkorát szól az Elumis Bang, használja bizalommal a kukorica eredményes és szelektív gyomirtására!

Tóth Csantavéri Szilvia
fejlesztőmérnök
Syngenta Kft.