MENÜ

Nyerő páros kukoricában

Oldalszám: 43
2020.04.05.

Kukoricában a magas hozamok eléréséhez növényeink nem tudnak minden esetben a talajból elegendő mikroelemhez jutni, ezért nélkülözhetetlen technológiai elemmé vált a lombtrágyázás.

Lombon keresztüli tápanyag-utánpótlással elsősorban a növény élettani folyamatait tudjuk segíteni. Közvetlenül a növények tápanyagigényét kisebb mértékben tudjuk kielégíteni, de közvetett módon nagymértékben tudunk rá hatni. Egy-egy tápelem lombon keresztüli pótlása jelentősen tudja befolyásolni a talajból felvett tápelemek mennyiségét és azok beépülését. A lombtrágyázás segíti a kijutatott nagy értékű inputanyagok hasznosulását, előcsalja a hibridekből a bennük rejlő genetikai potenciált.

A gyors és hatékony beavatkozással elkerülhetjük a termésveszteséget, vagy a minőségromlást, de használatukkal kedvező körülmények között termésnövekedést és minőségjavulást érhetünk el.

A kukoricánál a csődifferenciálódás nagyon jól befolyásolható cinkkel. Nem biztos, hogy a talaj jó cinkellátottsága elegendő, hiszen az még nincs a növényben; a csövek illetve a szemsorok kialakulását viszont a növényben jelenlevő cink mennyisége befolyásolja.

A kukorica nagy cinkigényéből adódóan számos mezőgazdasági területen mutatható ki cinkhiány. Jó adottságú kukoricatermesztő vidékein az intenzív termesztés következtében a hazai cinkkészlet jelentősen csökkent.

A cink és más mikroelem hiányának elkerülése érdekében 6–8 leveles állapotban használjunk levéltrágyákat, összekötve a kijuttatást akár egy kései posztemergens gyomirtással.

Kifejezetten erre készült a Fitohorm kukoricacsomagja

A csomagban található Fitohorm Turbo Nitrogén lombtrágya használatával a különböző nitrogénformáknak köszönhetően a növény folyamatos (levélen keresztül történő) nitrogénellátása biztosított lesz.

A kijuttatást követően a nitrogén-felszívódást a karbamid forma garantálja, a kémia tulajdonságainak köszönhetően több héten keresztül fokozatos és egyenletes tápanyag­ellátást eredményez, valamint a növények megperzselődésének veszélye is rendkívül alacsony.

fitohorm-nitrogen_kanna
fitohorm-cink_kanna

Ugyanilyen fontos a jó termés érdekében a cink pótlása.

FitoHorm Turbo Cink biztosítja a növények normális növekedését, tiszta forrása a növények számára nélkülözhetetlen. Felhasználása kiemelt fontosságú kukoricában. Segíti a kukorica csődifferenciálódását, gyökeresedését.

Csökkenthető vagy megszüntethető az idősebb levelek cinkhiányból eredő sárgulása, száradása.

  FITOHORM KUKORICACSOMAG

Minden egy helyen, amire a kukoricának szüksége van.

10 Ha/csomag

 20 l FitoHorm Turbo Cink + 100 l FitoHorm Turbo Nitrogén