MENÜ

Valtra fülke a kezelő kényelméért

Oldalszám: 70
2020.03.08.

A finnországi Valtra gyár jelenlegi fülkéi természetesen ROPS és FOPS bevizsgáláson estek át. Ezzel nem elégednek meg a fejlesztőmérnökök, a fülkekialakítást az alapokról kezdték.

A cél olyan munkakörnyezet kialakítása, ami hosszú munkanapokon keresztül maximális kényelmet nyújt. Mivel skandináv termékről beszélünk a praktikusság és a traktor könnyen kezelhetősége is alapvető szempont. A fülkébe be- és kiszállást a lejtősen elhelyezett lépcsőfokok és a fülke belső szélén csúszásgátlós-rácsos fém perem teszi biztonságosabbá. Az alsó lépcsőfokokat felcsúsztathatjuk.

A vezetőülés pozíciója segíti a minden irányban maximalizált kilátást. Kimagasló az előre és hátra letekintési szög, a motorháztető kialakítása fordított V alakú, ennek köszönhetően nagyon jó rálátást kapunk a munkaterületre.

 

valtra_t154_active_cockpit0163_90665-1200

 

Ahogy a régebbi Valtrákban, így a mostaniakban is alapkivitel a dőlésszögben és magasságban is állítható kormánykerék. A kezelőszerveket tartalmazó kartámasz magasságban és oldal irányú szögben is állítható. A kartámaszon elhelyezett kezelőszervek kézre esnek, nem kell a könyökünket elemeljük a kartámasztól a vezérléshez. Alapkivitel a levegős, fűthető vezetőülés, ami komfortosabbá teszi a hideg napokat, az opcióként rendelhető Valtra Evolution vezetőülés tovább emeli a vezető kényelmét.  Minden traktorban az ülés részben vagy akár teljesen hátrafelé fordítható. A pótülésen tágasan elfér utasunk. Alapkivitelben nincs jobb oldali ajtó, a nagyobb felületű jobb oldali ablakon keresztül jobb a kilátás. Az alap rádió rendszer is telefonkihangosítós, amennyiben szeretnénk DAB+ rádió vagy akár gyári szerelésű mélynyomó is rendelhető. A vastag üvegezésnek és a jó hangszigetelő anyagoknak köszönhetően a fülke csendes. Minden ügyfél, aki beül egy Valtrába elégedett mosollyal nyugtázza a fülke tágasságát mind oldal-, mind hosszirányban. Nagyon jó a hárompontra rálátás a munkagép le-felakasztásakor.

Opciók széles skálájából válogatva szerelhetjük fel Valtránkat: fűthető, elektromosan állítható külső tükrök, elektromos fűtőszállal ellátott hátsó vagy akár front szélvédő, digit klíma alsó fülke fűtéssel, Twin trac hátrameneti kormányzás, felső tetőablak előre (pl.: homlokrakodó) vagy hátra (pl. erdészeti daruzás). Amennyiben szeretnénk egyedi opciók széles skálájából válogatva még kényelmesebbé tehetjük mindennapi munkavégzésünket, a VALTRA UNLIMITED stúdió minden óhajunkat teljesíti, legyen az például bőrkormány, bőr vezető- és utasülés is.