MENÜ

Nem mindennapi forgatókönyv a RAGT díjátadóján

Oldalszám: 18
2020.02.10.

Filmművészeti alkotásnak lehettünk szemtanúi az RAGT hagyományos díjátadóján, amelynek szereplői az RAGT munkatársai voltak, akik némafilmjeleneteket játszva villantották fel a kukoricatermesztés egyes fázisait. Minden részletre ügyeltek, a jelenetek bemutatása feliratozással és hangulatfestő zongorakísérettel történt. Óriási közönségsiker volt mindez az AGROmashEXPO fórumszínpadán.

img_3887

 

A 2019. évi termésversenyben az RAGT nagy­ágyújának, az RGT Mexininek jutott a főszerep – tudtuk meg a színpadi jelenetet követő díjátadón. E mellett Duo kukoricahibridekkel is lehetett nevezni a termelők szabad választása szerint, 115-en éltek a lehetőséggel. A versenyparcellák tavaly átlagosan 27 ha méretűek voltak (a minimum 20 ha volt), így a verseny összterülete 3105 ha volt. A versenyzők az összes terület átlagában 8,39 t/ha termésátlagot értek el, ami mintegy 26.051 t kukorica szemtermést jelent.

A verseny 8 győztese 7 különböző RAGT hibriddel érte el a díjazásra méltó eredményét. Ezek a hibridek az RGT Lexxtour, az RGT Zanetixx, az RGT Urbanix, az RGT Phileaxx, az RGT Ligettixx, az RGT Cadixxio Duo és természetesen az RGT Mexini. A győztes hibridek száma bizonyította azt is, hogy az RAGT hibridek bármelyike értő kezekbe kerülve, a termőhelyet jól megválasztva kimagasló eredményre képes.

 

ragt-termesverseny-2019

-an-