MENÜ

Van új a nap(raforgó) alatt!

Oldalszám: 54
Balogh László 2020.02.11.

A napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 ha-on vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag európai szinten is kiemelkedő, 3 t/ha körül alakult. Az elmúlt időszakban egyértelmű és markáns változás figyelhető meg a magyarországi napraforgópiacon.

Egyre több termelő döntött úgy, hogy magas-olajsavas (HO) napraforgót vet, a hagyományos, linolsavas (LO) napraforgóval szemben. A döntésük logikus válasz volt a piac kínálatára, hiszen lényegesen magasabb áron tudják értékesíteni az ilyen napraforgók termését. Az árkülönbség folyama-tosan csökken, csak a mértéke a kérdés. A következő szezonra a termelőknek kell meghozni a stratégiai döntésüket, hogy milyen típusú napraforgót termesszenek.

Bármelyik típusú napraforgó termesztése mellett dönt, az EURALIS napraforgóit ajánljuk a figyelmébe.

Miért válasszon bennünket?

  • Több, mint 80 éves az EURALIS, 10 éve vagyunk jelen Magyarországon, termékeink szójában, cirokban piacvezetők.
  • A világ egyik legnagyobb napraforgó-nemesítő vállalata az EURALIS résztulajdonában álló SOLTIS cég. Ebből a kiemelkedő genetikai potenciálból származó hibridek Magyarországon a 3. legnagyobb mennyiségben értékesített napraforgók.
  • Minden hibridünket a bevezetés előtt előzetesen Magyarországon teszteljük és csak azok kerülhetnek be a kínálatunkba, amelyek stabilan, átlag feletti termésre képesek a hazai viszonyok között is.
  • Legújabb generációs hibridjeink kiemelkedő teljesítményre képesek  (pl.: ES ARMONICA SU (4 kísérleti helyszínen is a legmagasabb olajtartalom: 52,3–55,7%) IKR fajtakísérlet 2019).
  • Hibridjeink széles körű szádorrezisztenciával és átlag feletti betegségtoleranciával rendelkeznek.
  • Legújabb hibridjeink már a peronoszpóra 704-es és 714-es rasszaival szemben is rezisztensek.
  • Innovatív cégként azon kevesek egyike vagyunk, akinek a kínálatában tavaly óta már több Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett HO napraforgó is szerepel.
  • Igényének megfelelően a nagyon koraitól a középkései érésidőig választhat kínálatunkból napraforgót.
  • Akár hagyományos, akár Clearfield® Plus, akár Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett a gyomirtási technológiája, mindegyikhez talál EURALIS hibridet.

Hibridjeinkkel kapcsolatban keresse a területileg illetékes kollégánkat, illetve bővebb információ található a honlapunkon.

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önt, hogy használja az EURALIS napraforgó kiemelkedő genetikáját, hisz ÉRTÉKET ÉS BIZALMAT TEREMTÜNK!

kiemelt-napraforgo-ajanlat-1000

*A Clearfield® Plus a BASF az ExpressTM márkanév az FMC Corporation vagy leányvállalatainak bejegyzett márkaneve, amelyeket a jogtulajdonosok engedélyével az Euralis Semences és leányvállalatai által felhasználhatók.

 

Balogh László
junior product manager

 

euralis_napraforgo_agronaplo_a_188x84_2018_feb_