MENÜ

Horsch LEEB AX

Oldalszám: 70
Szász Zoltán 2020.02.12.

A növényvédelem egyre érdekesebb lesz! Azt mindenki tapasztalja, hogy a növényvédő szerek portfóliója egyre kisebb. Ez azt jelenti, hogy a megmaradt szerekkel úgy kell sáfárkodni, hogy minél tovább tudjuk őket hatékonyan használni. Az összevissza permetezés a szűk vetésforgóval párosítva hamar kiválthatja a rezisztenciát és akkor elég nagy gonddal állunk majd szembe!

A Horsch és a LEEB mindig arra törekedtek, hogy egészséges legyen a talaj és a környezet. Ezért is találhatóak meg a Horsch gépek között a mulcsos és direktvetési technológia eszközei. A LEEB szórókeret-vezérlés pedig azt eredményezi, hogy a megszokotthoz viszonyítva óriási az elsodródás csökkentése!

A LEEB AX egy olyan növényvédő szerkezet, amelynél közel 50%-kal kisebb az elsodródás, ahhoz viszonyítva, mintha egy hagyományos permetezővel 70–100 cm között húznánk a szórókeretet az állomány felett.

 

horsch_leeb ax_közel az állományhoz

Leeb AX – közel az állományhoz

 

Hogy lehetséges ez? A saját légcsatornában elvégzett kísérletek bebizonyították, hogy minél közelebb vagyunk a célfelülethez annál kisebb az elsodródás. Közel menni a célfelülethez és ott a szórókeretet bármilyen körülmény mellett meg is tartani nem egyszerű dolog. A LEEB-nek sikerült olyan szórókeret-vezérlést kifejleszteni, amely nagyon gyorsan reagál a megváltozott körülményekre és az által mindig közel tudja tartani a keretet az állományhoz.

Mi az elsodródás? – mindenki látott már olyant, hogy a permetező mögött egy ködfelhő lebeg. Ebben a cseppek már olyan kicsik, hogy úsznak a levegőben. Csak akkor kerülnek a növényre, ha olyan az időjárás, hogy a szél nem fújja el, és az esés közben nem párolognak el. Ha melegben, alacsony páratartalom mellett permetezünk, akkor sokszor akár 50%-os is lehet a veszteség! – és még így is hat a szer.

 

horsch_leeb ax_boomcontrollpro_a domborzat tökéletes lekövetése

Leeb AX BoomControllPRO – a domborzat tökéletes lekövetése

 

A LEEB AX, LT, GS vontatott permetezőkkel lehetőséget kapunk egy még jobb és gazdaságosabb növényvédelem eléréséhez! Az által, hogy csökkentjük az elsodródást/veszteséget, csökkentjük a rezisztencia kialakulásának a lehetőségét, megnövekedett hatásfokú lesz a növényvédelem, egészségesebb az állomány, esetleg nagyobb termés, és mindezek mellett a környezetet is védjük!

Válasszuk a LEEB-et a modern, megbízható, környezetkímélő és gazdaságos növényvédelemért!

A Horsch magyarországi forgalmazója az AXIÁL Kft.

 

Szász Zoltán