MENÜ

A borsó (Pisum sativum) oltásáról

Oldalszám: 2
2020.01.20.

A borsó napjainkban „reneszánszát” éli. Nem véletlen, hogy az egyik legértékesebb fehérjenövényünk újra egyre nagyobb teret nyer magának. Népszerűségét egyrészt az utóvetemények hozamára gyakorolt pozitív hatása, másrészt a maga után hagyott jobb minőségű talajállapotnak is köszönheti.

terragro_ind

 

Ráadásul fokozódó igény mutatkozik a nagy mennyiségű és kiváló minőségű növényi fehérjeforrásokra. A borsónak természetes biológiai adottsága a gyökérgümők képzése, és a légköri nitrogén megkötése a bennük élő szimbionta rhizobium baktériumok révén. Ebből fedezi saját nitrogénszükségletét, emellett jelentős mennyiségű felvehető nitrogén marad a talajban, amit az utóvetemény hasznosíthat. A hatékony gümőképződés és nitrogénkötés biztos út a nagy mennyiségű és magas fehérjehozamú termés eléréséhez. Mindehhez elengedhetetlen a talaj oltása a borsó szimbionta baktériumával, a Rhizobium leguminosarum-mal.

 

terragro_ind2-k

* Az adott eredmény mellett feltüntetett kontroll érték az 5 éves megyei átlagtermés értéke.

 

A BIOFIL Borsó és BIOFIL talaj-pH specifikus termékekből álló BIOFIL Borsó Technológia talajoltó készítményeket tartalmaz. A készítmények egyes törzsei növényi hormonszerű anyagok termelésével biztosítják a gümőképződésre alkalmas gyökérfelületet. Más törzsei ugyanakkor felvehetővé teszik a növény számára a kezdeti fejlődéshez szükséges foszfort és káliumot. A készítményben lévő nitrogénkötő törzsek nitrogént biztosítanak a növény kezdeti fenofázisaiban, amikor a gyökérgümők működése még nem indul be.

A BIOFIL Borsó Technológia alkalmazható a következő kultúrák oltására is: lóbab (Vicia faba), bükkönyfélék (Vicia spp.) lencse (Lens culinaris) és lednek (Lathyrus spp.).

A BIOFIL Borsó Technológia eredményeit a fenti táblázat adatai mutatják be. További eredmények és információk honlapunkon érhetőek el: www.terragro.hu

 

TERRAGRO Kereskedelmi Kft.
1095 Budapest, Soroksári út 48-54.
Telefon: +36 1 793 2670 | e-mail: [email protected]
Látogassa meg Facebook oldalunkat is!

 

terragro_logo

biofil_logo