MENÜ

Horsch Maestro – a sokoldalú és precíz szemenkénti vetőgép

Oldalszám: 2
Szász Zoltán 2019.09.06.

A Horsch már bemutatta az Agritechnicára megjelenő újdonságait, és ezek között van a megújult Maestro is.

horsch_maestro 8,75 cv

 

A fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek az egyszerűségre. Mit jelent ez? A vetőgép legyen olyan egyszerűen kezelhető, mint még soha. Ez által nagyon kezelőbarát is!

Első körben a Maestro CC került átformálásra és lesz belőle két gép, a DV és CV.

A Maestro DV-ben a magtartály a kocsikon helyezkedik el, kétféle nagy műtrágyatartállyal, a 2800 literes vagy 3500 literes osztott tartállyal. A osztott tartály előnye, hogy kétféle műtrágyát tudunk kiadagolni. Ezenfelül a Maestro DV-nél a szemenkénti egységeket le lehet cserélni egy aprómagvető sínre, így egy gyors átszereléssel egy könnyű gabonavetőgépünk is van.

A Maestro CV lehet 8, 9, és 12 soros, ill. 45, 50, 70, 75, 80 cm 30 col sortávolságú kivitelű. A Maestro CV-ben már megtalálható a központi magtartályos rendszer is! A soronkénti 70 literes tartályok helyett lehetséges a nagy SW-hez hasonlóan központi magtartályos változatban is igényelni.

 

horsch-az új maestro vetőkocsi

 

Azonban mindezek mellett a legfontosabb az adagolórendszer, és hogy miként kerül a vetőmag a talajba. Többéves fejlesztés során a Maestro CC-ben az adagolórendszert is lecserélik. A Horsch szlogen: egyszerűbben – gyorsabban – pontosabban, tökéletesen jellemezi az új rendszert.

A vetés kezdetekor a gépkezelő kiválasztja a vetőtárcsát, a magnak megfelelő méretet. Az adagolóba való behelyezés után és a vetőmagtankolást követően kint csak a mélységállítást kell elvégezni.
A monitor megmutatja a vetés milyenségét, akár ha kihagy vagy dupláz, azt a traktorfülkéből a vákuum szabályzásával lehet állítani.

A magmennyiséget is a monitoron állítjuk. A mikro-, illetve a műtrágyamennyiséget le kell forgatni, de ezt is, ha nem változik a fajtája akkor csak egyszer.

Az ejtőcsövet is optimalizálták, a még nagyobb pontosságért. A vetőbarázda aljára opcióba barázdafenék formáló éket is lehet kérni, amelynek a szerepe a még jobb beágyazásban van, és a laza homokos talajokra mondhatni kötelező is.

A műtrágyacsoroszlya egytárcsás és mélységtartó kerékkel ellátott, így az igen kötött talajokon nedves körülmények között még tovább lehet dolgozni.

A legújabb Maestro vetőgépekre az Axiál Kft.-nél az előrendelési szezon már elkezdődött!

 

horsch_maschinen_logo.svg- Szász Zoltán -
+36-30/743-0302

A Horsch magyarországi forgalmazója az AXIÁL Kft.