MENÜ

Az Agrárexpo Ászai

Oldalszám: 50
2019.06.07.

Az Agro Napló és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös vetélkedőjében az észak-dunántúli térség mezőgazdasági szakközépiskolái versenyeztek „Az Agrárexpo Ászai” címért és értékes nyereményekért 2019. április 26-án a Pápai Agrárexpón.

A pápai, győri, csornai és vépi iskolák csapatainak részvételével megvalósuló vetélkedő elsődleges célja a mezőgazdasági szakmák ismertségének és népszerűségének növelése volt, összhangban a Pápai Agrárexpo központi témájával, a generációváltás előmozdításával. Emellett az is fontos szempont volt, hogy a diákok közelebb kerülhessenek az agrárpiacon tevékenykedő, lakhelyükhöz közeli cégekkel, személyes ismeretségeket köthessenek, amelyek későbbi pályájukon, akár szakemberként, akár gazdálkodóként, hasznosak lehetnek majd.

A győztes a győri Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata lett. Nyereményük a kezükben látható vándorserlegen és a sok ajándékcsomagon túl egy szakmai nap is a Győri Agroker Zrt. szervezésében.

 

agrarexpo-aszai-gyoriek-nak_5131

A győri Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata: Baracskai Tamás, Ducza Dániel, Eck Adrián, Farkas Georgina, Schall Ádám, felkészítő tanár: Farkasdi Károly

 

Ezenfelül győzelmükkel biztosították a helyüket a 2019. szeptemberi OMÉK kiállításon megrendezésre kerülő ‚Ászok Ászai’ vetélkedő döntőjében.

További fényképek, videók, nyilatkozatok a pápai versenyről a következő linken: http://bit.ly/AgrarexpoAszai


Az Agro Napló a mezőgazdaság jövőjéért dolgozik. Az elmúlt évünk számokban:

zold negyzetbe