MENÜ

Teljes portfólió és szakértelem repcében – ez a BASF!

Oldalszám: 88
2019.05.10.

A tavalyi évben egy új korszak kezdődött a BASF számára. Vetőmag üzletágunk elindításával immár integrált repce megoldásokat kínálhatunk Partnereinknek, mellyel közös növekedési lehetőségek elé nézünk.

A repcevetőmag piac Magyarországon is dinamikusan változik köszönhetően a jelentős genetikai haladásnak. Ehhez folyamatos újításhoz járul hozzá a BASF saját repce portfóliójával. A BASF magyarországi repcehibridjei ugyanahhoz az InVigor® márkához tartoznak, melynek a piaci részaránya több mint 50% a 8 millió hektáros canola repcében. A kanadai sikerek titka az innovációban rejlik, melyet az európai nemesítés is hasznosít. Hagyományos hibridjeink a Safer, a Puncher, az InV1022, valamint a Clearfield® szegmensben kínált InV1266 CL egytől egyig kiválóan vizsgáztak a hazai kísérletekben, biztosítva minket is arról, hogy a legjobbat adjuk partnereinknek.

A repcetermesztésben is fontos a tápanyagok utánpótlása. A nitrogén minél jobb felvétele és hasznosulása a sikeres repcetermesztés egyik sarokköve lehet. A nitrogén hiányban szenvedő növények színe sárga, fejlődésük gátolt, a vegetatív szakaszuk lerövidül és végső soron a termésük jelentősen elmarad a jól ellátott növényekhez képest. A hiány szakszerű nitrogénellátással megelőzhető, a nitrogéntrágyázás hatékonysága tovább növelhető nitrogéninhibitorok használatával. Ilyen a BASF palettáján a Limus® ureázgátló, melynek alkalmazásával jelentősen csökkenthető a szilárd és oldattrágyák karbamidtartalmának hidrolízise során bekövetkező ammónia veszteség.

Mindezek mellett repce növényvédőszer kínálatunkban továbbra is a maximumra törekszünk, a termesztés során előforduló legtöbb növényvédelmi kihívásra hatékony megoldásokat biztosítunk. Legújabb csomagunk a Clearfield® repce termesztőknek szolgál eszközként a sokféle gyomprobléma leküzdésére. A Cleravo® + Effigo kereskedelmi gyűjtőcsomagban elérhető kombinációjával kiváló hatékonysággal irthatjuk a pipacs és a fészkes virágzatú gyomokat (székfű fajok, pipitér), megtartva az eddig is kiváló hatékonyságot a keresztes virágú és egyéb kétszikű gyomok, valamint a magról kelő egyszikűekkel szemben.

Ám ez még nem minden! A modern kor vívmányainak köszönhetően teljeskörű digitális termesztés támogatási rendszert is működtetünk Xarvio platformunknak köszönhetően. A Field Manager, mely a Google Play és Appstore áruházakból ingyenesen letölthető alkalmazás okostelefonra, arra hivatott, hogy a termőföldjeinkben rejlő potenciált maximálisan kihasználhassuk. A program szenzorokkal felvértezett technológiájának és képalkotó rendszereinek köszönhetően (pl. műholdfelvételek alkalmazásával) mindig tisztában lehetünk a területeink aktuális állapotával. Agronómiai és időjárási modellekkel alátámasztott algoritmusok támogatják döntéseinket a mindennapi munka során.  

A fentiek is alátámasztják magabiztosságunkat abban, hogy a repcetermesztésben egyedül a BASF kínál komplex megoldást, támogatást nyújtva a termesztés minden szintjén. Nekünk a BASF-nél mindenünk a repce, és mindenünk meg is van hozzá!

 

basf-repce-nar

 

Az Effigo™ a Dow Agrosciences bejegyzett márkaneve.