MENÜ

LEEB 4 AX – a legújabb HORSCH permetező

Oldalszám: 62
2019.01.16.

Nagyon sokan ismerik, vagy már hallottak a Horsch LEEB permetezőkről. A szórókeret vezérlése egyedülálló! Olyan megoldással rendelkezik, amely lehetővé teszi a stabil, célfelülethez viszonyítva nagyon közeli permetezést.

horsch_leeb 4 ax növényvédelem-k

LEEB 4 AX növényvédelem

 

A növényvédelem egyik legnagyobb kihívása, hogy a permetlét minél nagyobb százalékban a célfelületre juttassuk. Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha minél kevesebb a veszteségünk.

A veszteség az elsodródással függ össze. Minél közelebb vagyunk a célfelülethez annál kisebb a veszteségünk. A Leeb LT vagy GS vontatott permetezőkkel nagyon közel, 30 cm-re lehet menni a célfelülethez, ez azt is jelenti, hogy 25 cm-es távolságra vannak egymástól a fúvókák. Ez a LEEB legtökéletesebb megoldása, ami az elsodródás csökkenését jelenti.

A LEEB 4 AX permetezőben ugyanazt a szórókeret-stabilitást kapjuk, mint az már jól bevált és több ezer hektáron bizonyított LT-kben.

 

horsch_leeb ax tarlókezelés

Leeb AX tarlókezelés

 

Az AX permetező térfogatában kisebb, így már 150 cm-es nyomtávon is tudják szerelni, egészen 225 cm-ig. A traktor nyomkövetése itt is megoldott, tehát a forgókban nincs fölösleges taposás. A Leeb az AX permetezőt a kisebb gazdaságok részére is tervezte, ezért például a legegyszerűbb traktorral is lehet működtetni, akár hidraulikacsatlakoztatás nélkül is. A traktor oldalról kell egy TLT-csatlakozás és 12 volt. Mindemellett a növényvédelmi minőség nem változott. 

A szórókereten minden 50 cm-re találunk egy revolver fúvókatestet. Ez lehet hármas vagy ötös állású, és elektromos vagy pneumatikus fúvókakapcsolású.

Az által, hogy a szórókeret vezérlése a Leeb BoomControl, tökéletesen tartja a célfelület feletti 50 cm-es távolságot, és a régi permetezők zöméhez képest, ahol a szórókeret akár 70–100 cm között van a növénytől, 50–60%-kal több permetlé kerül a célfelületre.

A szórókeret 18 – 20 – 21 – 24 – 27 – 28 – 30 m szélességekben érhető el. A szórókeret-szakaszolást lehet akár automatizálni is. A permetező ISOBUS-csatlakozású, így bármilyen monitorral összekapcsolható.

A Leeb AX permetező olyan farmoknak, termelőknek ajánlott, ahol kisebb, régi traktorral működtetnék, de nagy hangsúlyt fektetnek a precizitásra és a tökéletesebb növényvédelemre.

 

horsch_leeb ax_régebbi traktorral is tökéletesen működik

Leeb AX régebbi traktorral is tökéletesen működik
- Szász Zoltán -

horsch_logo