MENÜ

Erről mindenképp tudnia kell, mielőtt kukoricavetőmagot választ!

Oldalszám: 52-53
2019.01.21.

A változó piaci és termelési környezetben a fajtaválasztás mindig fontos és olykor nehéz kérdés. Tisztában vagyunk azzal, hogy a gazdálkodás kockázatos tevékenység, tehát alapvető érdeke minden termelőnek, hogy a lehetséges kockázatokat felmérje és a lehetőségei szerint csökkentse.

A mi célunk az Ön jövedelmének maximalizálása megbízható megoldások szolgáltatásával!

A határ a csillagos ég...

hydra_lo_hu_rgb

A szárazság az európai kukorica vetésterület több, mint 70% -át érinti. Mivel Magyarországon a kukorica termesztés szinte kizárólag öntözés nélkül történik, nagy mértékben ki vagyunk szolgáltatva az időjárás hatásainak és a talajok vízszolgáltató képességének. A száraz évek előfordulása és az aszály, hazánk éghajlatának rendszeresen ismétlődő tulajdonsága.

hydraneo kép pr

 

Az LG VISION Hydraneo® az aszály okozta stresszhatások csökkentésének újszerű megközelítése.

A szárazság hatásainak csökkentésére a hibrid választás fontos, bár nem az egyetlen lehetőség. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a termesztés technológia többi elemét sem.

A Limagrain által fejlesztett program széleskörű, helyspecifikus aszálykockázat elemzést végez. A termesztési körzet időjárási jellemzői mellett, figyelembe veszi a kiválasztott tábla talajának tulajdonságait, és az alkalmazott agrotechnikát.

Az LG VISION Hydraneo® alkalmazás kiszámítja az aszály kockázat mértékét.

 

hydraneo stressz ábra

 

Az elmúlt 25 év meteorológiai adatinak felhasználásával, értékeli a kukorica kritikus fejlődési fázisaiban előforduló stressz gyakoriságát és intenzitását, a talajadottságok és a termesztéstechnológia függvényében.

Az elemzés eredményének ismeretében, termőhely helyspecifikus agronómiai javaslatokat tehetünk melyekkel csökkenthető a termesztés kockázata száraz évjáratokban.

A helyspecifikus hibrid ajánlás alapja

Kiterjedt kísérleti hálózatunkban, Európa szerte több éven keresztül teszteljük a hibridjeinket különböző időjárási körülmények között. Saját fejlesztésű, szabadalmaztatott statisztikai módszerünkkel értékeljük szárazságtűrésüket.

 

hydraneo grafikon_szárazságt_termésh

A hydra_lo_hu_rgb jelzéssel ellátott hibridek közös jellemzői:

  • Nagy termőképesség kedvező körülmények között
  • Jó szárazságtűrés
  • Kiváló termésstabilitás

Kereskedelmi képviselő kollégáink segítséget nyújtanak az Ön területeit érintő aszálykockázat értékelésében és a helyi adottságoknak legjobban megfelelő hibridek kiválasztásában.


starcover

ERŐSEBB GYÖKÉRZET, HATÉKONYABB TÁPANYAGFELVÉTEL

starcover mag

 

A növényt érő stresszhatás csökkentésére, az erősebb gyökérzet kialakítására és hatékony tápanyagfelvételhez ajánljuk Starcover növekedésserkentő, természetes alapú vetőmag-kondicionáló bevonatot, innovatív vetőmagkezelési technológiát.

Természetes alapú, gyökérnövekedést serkentő vetőmag kezelés

  • Innovatív vetőmagkezelési technológia
  • Két, egymás működését segítő komponens
  • Növény kondicionáló, élettani hatás

 

starcover-kép5A két komponens egyike - AgRho® GSB – egy növényi eredetű molekula, amely részben feloldódik és diffundál a magot körülvevő talajrészecskék közé. Katalizálja a növény és a gyökérzetet körülvevő mikroorganizmusok közötti anyagcserét. Serkenti a csírázást, fokozza a gyökér fejlődést.

 

 

A másik komponens egy Bacillus amyloliquefaciens nevű baktérium. starcover-kép4

Nedvesség hatására gyorsan felszaporodik a növekvő gyökerek körül. A baktériumok fokozzák a gyökérszőrök aktivitását. Ezzel segíti tápanyagok, különösen a foszfor és vízfelvételét. Serkentik a kikelt növények gyors növekedését.starcover-kép1A kíméletes és gyors vetőmagkezelési folyamat biztosítja a kívánt hatás kifejtését.

A hatóanyagok szükséges dózisának biztosítása érdekében a két komponens felhordása egyszerre történik. Mivel a folyamat gyorsan és szabályozott körülmények között zajlik, a baktériumok nyugalmi állapotban maradnak a mag felületén.

 

 

Kezeletlen és STARCOVER kezelt LG kukoricahibridek gyökérzetének fejlettsége 10 leveles állapotban

 

starcover-kép2

Limagrain fejlesztési kísérlet. Martonvásár, 2018.05.18.

starcover-kép3

Limagrain bemutató fajtakísérlet. Aba, 2018.05.22.