MENÜ

A borsótermesztés BIOFIL-lel kezdődik

Oldalszám: 80
2019.01.21.

A borsó termesztésének hazánkban hagyománya van. 1590-ben már bizonyítottan termesztették, de valószínűleg már korábban ismerték és termelték. Mind emberi fogyasztásra, mind állati takarmányozásra kiváló tápértékű értékes és magas fehérjetartalommal rendelkező növény.

A GMO-mentes szója termesztés mellett kiemelt figyelmet kell fordítanunk a borsóra is, hiszen a GMO-mentes hús- és állatitermék előállításban fontos szerepet játszhat. A pillangósvirágú hüvelyesek termesztése azért is kap egyre jelentősebb szerepet, mert a globális felmelegedés elleni intézkedési csomagban a növényi fehérje előállítása prioritást élvez.

Az intenzív, nagyüzemi állattartás ugyanis jelentősen terheli a környezetet, az ökológiai lábnyom mértékét és az üvegházhatást erősítő metángázok kibocsátásában jelentős mértékű. Így a világ népességének élelmezésében, a növényi fehérjeforrás előállításának bővítésében kell gondolkodnunk a jövőben. Ezért felértékelődik a borsó szerepe is a növénytermesztésben.

 

terragro_biofil-k

 

Azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a pillangós virágú növénykultúrák után, a nitrogéngyűjtő gümőképződés biológiájából eredően, a termőtalaj nitrogéntápanyag- ellátottsága és -szolgáltató képessége javul, amit a következő kultúra bő terméssel hálál meg. 

A hazai növénytermesztés egyik kiemelt célja a teljesítmény és hatékonyság fokozása a borsótermesztésben is. Bizonyított, hogy a borsónál a BIOFIL Borsó készítményben lévő Rhizobium leguminosarum gümőképződést indukáló törzs a talaj pH-specifikus BIOFIL talajoltó baktérium készítménnyel kombinálva jelentős, akár 30-40%-os termésnövekedést is eredményezhet. Tapasztalataink alapján a BIOFIL Borsó talajoltó technológiával a termésátlagok jelentősen növekedtek, és a beltartalmi mutatók is javultak. Ennek szemléltetéseként az alábbi példákat mutatjuk be:

terragro_táblázat

A BIOFIL Borsó technológiáról érdeklődjön bizalommal területileg illetékes szaktanácsadójánál!

A szaktanácsadók elérhetőségét, valamint további információkat a www.terragro.hu honlapon találhat.

Várjuk szeretettel az AGROmashEXPO Kiállításon, a G pavilon 202 C standján, a BIOFIL Növénygyűjtemény Galériában!

terragro_logo

Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48-54.
Telefon/fax: 06 (1) 7932-670
E-mail: [email protected]