MENÜ

A sok szigetelési technológia közül miért a szórt poliuretánhab szigetelést válasszam?

Oldalszám: 54
2018.12.14.

A feltett kérdésre lehet röviden válaszolni, hogy egyszerűen a legtöbb esetben nincs jobb megoldás és lehet bővebben kifejteni. Az általában használt szigetelőanyagok (ásvány-, kőzetgyapot, polisztirol lapok, bitumenes szigetelők) csak egy problémára nyújtanak megoldást, csak vízszigetelnek, vagy hőszigetelnek.

A poliuretánhab együttes hő- és vízszigetelő anyag, alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők. A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (λpur=0,022 W/mK).

 

unipur 3

 

A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen. Nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők. A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható. Állattartó épületekben és gabonatárolókban mindennapos probléma a beázás és az épületszerkezeteken megjelenő pára lecsapódása, ami a korrózió elősegítéséhez vezet és a lecsepegő nedvesség a tárolt termény minőségét nagymértékben rontja.

 

unipur 1

 

A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérsékletkülönbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni. Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő, varratmentes szigetelést alkot. A poliuretánhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható és az energiafelhasználásban 30–40%-os megtakarítás is elérhető. Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát. Lapostetők szigetelésekor teljesen egybefüggő, illesztésmentes szigetelőréteg és hőhídmentes épületkonstrukció hozható létre. Ez rendkívül fontos az attikafalaknál, kéményeknél, szellőzőknél, világítóablakoknál. Felújításnál a technológia nem igényli a meglévő szigetelés eltávolítását, így nincs bontási, szemétszállítási és -elhelyezési költség. A szigetelt felület lépésálló, akár nagyobb felületi nyomásnak is kitehető, ezáltal komolyabb betonréteget, díszburkolatot is elbír.

Amennyiben a megfelelő szigetelést választjuk a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek, az épület állaga hosszú távon stabillá válik, állattartás esetén a takarmányfelhasználás alacsonyabb lesz.

Mikolás Zoltán
UNIPUR Kft.

unipur_hirdetes_92x126mm_2018-12