MENÜ

A Trelleborg bemutatja a PneuTrac-ot – a mezőgazdasági gumiabroncsok új generációját

Oldalszám: 25
2018.10.04.

A Pneu Trac egy olyan megoldás, mely egyaránt ötvözi a a radiál gumiabroncsok és a gumihevederek előnyeit.

pneutrac_visual500_hr-800

A szőlőültetvények és a gyümölcsösök a mezőgazdasági termelés két kritikus részét képezik, és mindkettőnek egyedi kihívásokkal kell szembenéznie, különösen a gyökérvédelem és a terepviszonyok szempontjából. A szőlőültetvények gyakran meredek terepen terülnek el és a gyümölcsösökkel egyaránt keskeny sorművelést igényelnek, a szőlőtőkék illetve gyümölcsfák közötti kis helyeken. A hevederes aplikációk gyakran túl szélesek ahhoz, hogy elférjenek a sorokban és kényelmes hibahatárt biztosítsanak.

Lorenzo Ciferri, a Trelleborg Wheel Systems marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta: „A PneuTrac verhetetlen teljesítményt nyújt mind a meredek lejtőkön, mind a sáros terepen, nullára csökkentve az állásidőt az igénybevevő körülmények között. A PneuTrac egyesíti a radiális mezőgazdasági gumiabroncs előnyeit az üzemanyag-hatékonyság, a kényelem és a kezelhetőség terén, a gumilánctalpak lenyomatával és a vonóteljesítményével.”

A PneuTrac a Trelleborg mezőgazdasági gumiabroncsainak a legmagasabb szintű fejlesztéseit tartalmazza, valamint a Galileo Wheel Ltd. innovatív, CupWheel technológiát alkalmazó oldalfalát. Az oldalfal új, „Omega” kialakítása segít a karkassznak a terhelés fenntartásában, egyidejűleg rugalmasságot és rendkívül széles lenyomatot biztosít, ami nagyon alacsony talajtömörítést eredményez.

Ez az új kialakítás lehetővé teszi, hogy a futófelület a potenciális hatékonyságának 100% -át nyújtsa. A Progressive Traction technológia a futófelületen megnövelt vonóerőt biztosít, míg a bordaközi teraszok javítják a gumiabroncs öntisztító képességét. A széles bordaalapok az erősített vállrésszel kombinálva növelik az oldalsó stabilitást, különösen a lejtőkön.

Ciferri folytatta: „A PneuTrac megtervezésekor a legfontosabb gyártók speciális igényeire koncentráltunk. Például a szőlő gyökere hihetetlenül értékes és sérülékeny. Itt is, mint bármely mezőgazdasági műveletnél a talaj felső rétegeit védeni kell, ezért a gép csúszása könnyen katasztrófát jelenthet mind a talaj, mind a gyökerek számára.”

„Határozott meggyőződésünk, hogy a PneuTrac olyan meghatározó innováció, mely ismételten bizonyítja elkötelezettségünket a fenntartható gazdálkodás iránt, segítve a mezőgazdasági értékeink védelmét.”

(x)