MENÜ

Túl van a 400. Kubota traktor értékesítésén a Két-KATA Kft.

Oldalszám: 79
2018.07.05.

A Két-KATA Kft. még csak 4 éve a Kubota márka kizárólagos hazai forgalmazója, a cég életében máris a 400. eladott traktor ünnepélyes átadására került sor. A kft. fejlődését és a márka egyre nagyobb ismertségét és elismertségét bizonyítja, hogy a 300. erőgép értékesítése óta még csak alig több, mint fél év telt el.

A 400. traktor, egy Kubota M5091 igazán gyönyörű, reprezentatív környezetben talált gazdára: tulajdonosa az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad. Az intézmény rendszerváltást követő létrehozásában nagy szerepet játszott jelenlegi igazgatója,
Dallos Andor is. A cél egy olyan „profil tiszta” gazdaság életre keltése volt, ami a génmegőrzés jegyében a lipicai fajta fenntartásáért dolgozik. Jelenleg 2 fajtával foglalkoznak: a lipicaival és a gidránnal. A lipicai állomány a jelentősebb: mintegy 260 lóból áll, a tenyésztés alapját kb. 75 anyakanca jelenti. A csikók 3,5 éves korukig – ivar szerint szétválasztva – csikónevelő telepeken nevelkednek, ezt követően szemlézés során kiválasztják a tenyészállat jelölt egyedeket, a többi állat pedig értékesítésre kerül.

79-kubota_dsc0205_k

Kubota M5091

Dallos Andor több, mint 25 éve vezeti a Ménesgazdaságot. A lovak és a természet iránti szeretete gyerekkorából ered. Szívügyének tartja, hogy a gyerekek közel kerüljenek a lovakhoz és nőjön fel belőlük egy újabb olyan generáció, ami szereti és tiszteli a lovakat, kötődik hozzájuk. Ebben látja a zálogát annak, hogy a ló továbbra is megbecsült társként az ember mellett maradhat.

A Ménesgazdaság profiljába tartozik a turizmus is: lótenyésztés és lófajták bemutatása, valamint versenyek és lovasbemutatók szervezése. Ezt szolgálja a most megújult lovas központ, ami egy fedeles lovardakomplexumból (ez ad otthont a késő őszi–kora tavaszi versenyeknek, illetve egész évben edzéseket lehet itt tartani), valamint egy mintegy 6.500 néző befogadására alkalmas nyitott lovas pályából áll. Itt nagyobb lovas rendezvények, bemutatók, show-műsorok, illetve versenyek kerülnek megrendezésre.

A Két-KATA Kft.-t nagy büszkeséggel tölti el, hogy a Ménesgazdaság választása a Kubotára esett. Vásárlás előtt alaposan felmérték a kínálatot és úgy látták, hogy a Kubota M5091 az egyik legjobb választás ár-érték viszonylatban. Intenzíven használják a gépeiket, ezért nagyon fontos, hogy stabil, időtálló gép legyen a kezelésükben. A profilba tartozik a mezőgazdaság is: mintegy 1.000 hektár tartozik a gazdasághoz. Fő célja, hogy lovaikat megfelelő szálas- és abraktakarmánnyal tudják ellátni. Ennek megfelelően alakul a vetésszerkezet: takarmánynövényeket és zabot termesztenek elsősorban.

79_kubota__dsc0187 (1)-k

 A 400. traktor ünnepélyes átadása

A gépnek jellemzően hegyvidéki körülmények között kell feladatot ellátniM5091a: rengeteg lejtős, dombos területük van. Az M5091-nek szállításban, vetésben, betakarításban, szénakészítésben kell helyt állnia.

Az  és M5111 modelleket 2017-ben mutatták be a magyar felhasználóknak. Alapjai az M60-as előd szériára épülnek. Környezetbarátabb motor, elektronikus vezérlésű terhelés alatti irányváltó, formatervezettebb külső, tágasabb fülke lett a fejlesztés eredménye, de a bevált megoldásoknál megmaradtak a tervezők. A japán Kubota termékekre jellemző sajátos gyártási eljárás („KPS”: Kubota Product System), a minőségellenőrzés és a beszállítók nélküli gyártás: ezek a minőség és a megbízhatóság zálogai. Ezt bizonyítja a gyártó által vállalt 3 év, ill. 3000 üzemóra garancia: a gyártó megbízik a termékeiben.

 A gépekben nincs semmilyen varázslat vagy csoda, egyszerűen „csak”: TRAKTOR. Extrém nagy hasmagasság, egyedülálló fordulékonyság, kiváló sebességelosztás, kategóriájában kiemelkedő hidraulika teljesítmény jellemzi a gépeket, és nem utolsósorban az egyik legfontosabb tulajdonsága, az egyszerű kezelés. Ezek a gépek minden olyan kezelőszervtől mentesek, ami a napi végzett munka szempontjából feleslegesnek mondhatóak, emiatt a kezelők nagyon gyorsan megbarátkoznak a berendezésekkel, nem tévednek el a karok, gombok között és magukénak érzik az eszközöket.

Kis gazdaságok mindenes erőgépei, de nagyobb birtokokon is kitűnő könnyű eszközhordozók, emellett igen népszerűek az állattenyésztő telepeken, valamint szőlőben és gyümölcsösökben is. Ha minden nap szükség van egy üzembiztos erőgépre, ezzel a szériával megtalálja a gazda azt, amit keres.

Két-Kata Kft.
www.ketkata.hu
[email protected]

ketkata

www.kubota-traktorok.hu