MENÜ

Továbbra is sokszínű és sikeres az AXIÁL

Oldalszám: 40
2018.02.12.

Az AgrárgépShow-n tartotta az AXIÁL Kft. a hagyományos évértékelő sajtótájékoztatóját. A rendezvényen a sajtó és a bankok képviselőinek tartottak előadásokat a vállalat eredményeiről és terveiről.

A sajtótájékoztatót Harsányi Zsolt, tulajdonos-ügyvezető kezdte, aki elmondta, hogy a nagy gépgyártók elsődleges törekvése, hogy minél szélesebb portfóliót kínáljanak vásárlóiknak, és a bajai központú vállalkozás szintén ezt az elvet vallja. „Azok sikeresek, akik sokszínűek. Az AXIÁL gépválasztéka pedig sokszínű.” – hangsúlyozta a tulajdonos-ügyvezető. Ugyanakkor hozzátette, hogy az AXIÁL nem csupán gépkereskedő, hanem szolgáltató cég.

 

40-axial-img_800

 

Egyre nagyobb jelentőséget kapnak a gépekbe integrálható digitális megoldások, mint például a különböző automatikus és feladatoptimalizáló rendszerek vagy a precíziós lehetőségek, melyek mind arra irányulnak, hogy hasznot termeljenek a használójának.

Az AXIÁL Kft. ezt szeretné maximalizálni, ezért 2018 januárjától újabb gyártó termékeivel bővíti GPS-eszköz kínálatát, a Trimble márka berendezéseivel és szoftveres megoldásaival. Az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportja a Trimble prémium partneri hálózata, a Vantage révén segít a megfelelő precíziós növénytermesztési technológiai elemek kiválasztásában, és gondoskodik arról, hogy az zökkenőmentesen működjön egész évben.

Harsányi Zsolt a bejelentést követően hozzátette: „Nagyon sokat tanultunk az elmúlt időszakban a precíziós munkaműveletekről és irányzatokról, de a következő évek nagy feladatai közé tartozik, hogy minél egyszerűbbé tegyük ezeket az eszközöket és folyamatokat a felhasználók számára.”

Továbbra is kiemelt jelentőséggel bír, hogy a high-tech gépeket és berendezéseket hozzáértők kezeljék és szereljék, ezért a fiatal generáció mezőgépészeit tapasztalathoz kell segíteni. Az AXIÁL Kft.-nél 2017-ben 65 mezőgépész és technikus tanuló, valamint 7 fő mezőgazdasági gépészmérnök szakra járó egyetemi hallgató szerzett gyakorlatot.

„A jövő kiválóságai köztünk vannak.” – mondta végezetül a tulajdonos-ügyvezető.

Pintér Zsolt ügyvezető vette át a szót, aki elmondta, hogy az AXIÁL Kft. történelmének második legnagyobb, nettó 75,5 milliárd forintos forgalmát zárta, melynek 30%-át az Alkatrész-, 28%-át a Gép-, 22%-át a CLAAS-, 8%-át a Használtgép-, 7%-át a Szerviz és 5%-át az Építő- és Anyagmozgatógép-üzletág tette ki. Kiemelkedően teljesített a vállalat használt gép ágazata, melynek kollégái 1650 gépfelmérést végeztek, és 6,3 milliárd forint nettó árbevételt értek el. Ez szám szerint 630 db értékesített gépet jelent.

Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy mintegy 5,3 milliárd forintot költöttek telephelyfejlesztésre 2012 és 2017 között, melynek eredményeképp 15.000 négyzetméternyi szervizműhely-kapacitással rendelkeznek. Továbbra is folytatják a beruházásokat, a következő állomás várhatóan a szombathelyi AXIÁL pont lesz.

Ezt követően Pintér Zsolt röviden összefoglalta, milyen szerviz díjcsomagokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére, illetve hogy a szolgáltatási díjaiknak milyen közvetlen összetevőik vannak. A költségek legtekintélyesebb részét a munkavállalóhoz, vagyis a szerelőhöz köthető költségek teszik ki (megközelítőleg 65%), de megjelennek a gépjárművel, eszközökkel, épületekkel és üzemeltetésükkel, valamint az adminisztrációval és háttértámogatással kapcsolatos költségek is. Természetesen ehhez még hozzájárulnak olyan egyéb járulékos költségek, mint például a szakmai képzések, gyártói szoftverek és a felelősségbiztosítás.

 

40-axial-img_8416-k

Átalánydíjas szolgáltatások

Az AXIÁL Kft. 2001 óta kínál átalánydíjas szolgáltatásokat partnereinek. A szolgáltatási forma keretén belül egy évre előre megállapodva, leszerződve látják el a mezőgazdasági- és építőipari gépek szakszervizét.

A hagyományokhoz hűen az idén is kiválasztottak három olyan céget, akik évek óta kiváló szervizpartnerei a vállalatnak és emlékdíjat adtak a részükre. Kitüntették a Recrea Kft.-t, a Jász-Köre Kft.-t, és a Tiszavasvári Zöldmező Kft.-t. Az elismeréseket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető, Mezőfi Gábor Vevőszolgálat-igazgató és Torgyik Attila Szervizüzletág-igazgató adta át a cégek képviselőinek.

 

40-axial-img_8228-k

Fotó: Váradi Viktor