MENÜ

Pártai Lucia, Lázár séf és 10 boldog termelő

Oldalszám: 77

Kihirdették az RAGT termésverseny győzteseit

2018.02.12.

A 2017. évi RAGT Termelői Verseny győztesei ünnepélyes keretek között az AGROmashEXPO kiállítás nagyszínpadán vehették át díjaikat.

Az új RGT Lipexxnek jutott a főszerep a 2017. évi termésversenyben, amellett, hogy Duo kukoricahibridekkel is lehetett nevezni a termelők szabad választása szerint. 2017-ben 94-en éltek a versenyben indulás lehetőségével, a versenyparcellák átlagos mérete 20 hektár volt (a minimum 15 ha), így a versenyparcellák összterülete meghaladta a 2000 ha-t. A versenyzők az összes terület átlagában 9,2 t/ha termésátlagot értek el, ami mintegy 18.700 tonna kukorica szemtermést jelent. A versenyben legjobb teljesítményt elérő 10 termelő 5 különböző RAGT hibriddel ért el díjazásra méltó eredményt. Ezek a hibridek az Alexxandra Duo, a Cadixxio Duo, a Futurixx Duo, a Ferarixx Duo, valamint az RGT Lipexx. A győztes hibridek száma bizonyíték arra, hogy a hibridek bármelyike értő kezekbe kerülve, a termőhelyet jól megválasztva kimagasló eredményre képes.

77-ragt-termesverseny-eredmenyek

 

Lonsták János ügyvezető ez alkalommal meghirdette a 2018-as RAGT Termelői Versenyt. Idén egy új koncepció szerint lehet majd nevezni, mely soha nem látott mértékű nyereményt jelent majd a versenyzőknek. Mivel az RAGT márka idén ünnepli 99. születésnapját, így a Termelői Verseny idei győztesei maximum 99 ha erejéig visszanyerhetik a versenyparcellájukra vásárolt vetőmagjuk árát. A részletes versenyszabályok megtalálhatók a www.ragt.hu honlapon és az RAGT Vetőmag Kft. Facebook-oldalán.

 

77-ragt-img_9216-k

 

Ötletgazdag a cég, ezt évről évre tapasztaljuk díjátadóik alkalmával. Az idei ünnepséget is színes kísérőprogramok gazdagították. Pártai Lucia meteorológus az évjárati sajátosságokat jellemezte régiónként, miközben beavatta a termelőket az időjárás-előrejelzés kulisszatitkaiba. A termelők tiszteletére rendezett fogadáson Lázár séfé volt a főszerep, a győztes termelők feleségeinek mutatta be a nyereménynek, a konyhakész dámszarvasnak különféle elkészítési módját.

 

77-ragt-img_9208-k

(x)