MENÜ

Innováció, teljesítmény, minőség és megbízhatóság

Oldalszám: 37
Balogh László 2018.02.12.

A napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. A folyamatos piaci igény a napraforgóolaj iránt, a kukoricával szembeni szárazságtolerancia-előnye, a kiemelkedő stressztűrő képessége, valamint az évről évre biztos jövedelmezősége miatt 2017-ben, az előző évhez képest még nagyobb területen, közel 660.000 ha-on vetettek napraforgót Magyarországon.

Az EURALIS napraforgó kínálata a nemesítőházak közül az egyik legszélesebb. Bármilyen gyomirtási technológiát is választ, megtalálhatja benne azokat a korszerű hibrideket, amelyek kiemelkedő termésszinttel, átlagon felüli betegségtoleranciával és szádorrezisztenciával rendelkeznek. Termesztésükkel maximalizálhatja a nyereségét és minimalizálhatja a termesztés kockázatát.

A 2017/18-as szezon egyik újdonsága az ES LORIS (ESH4032) linolsavas Clearfield Plus hibrid.

Kiemelkedő képességeit jól mutatja, hogy terméseredményei alapján a NÉBIH regisztrációs kísérleteiben éréscsoportjában 2015-ben és 2016-ban 2., 2017-ben 1. helyezést ért el.

37-euralis-nebih-eredmenyek-1

Középkorai, intenzív körülmények között rekordtermésre (Lánycsók 6,13 t/ha 2017 demo eredmény) és kimagasló olajtartalomra képes napraforgó. Kiemelkedő alkalmazkodóképesség, évjárati stabilitás és átlagon felüli betegség szembeni tolerancia jellemzi, a szádor ”A-G” rasszaival szemben rezisztens.

37-euralis-nebih-eredmenyek-2

Balogh László
Junior product manager