MENÜ

Cél, hogy a kisüzemek technológiája is kövesse a tudományos eredményekre alapozott technikai fejlődést

Oldalszám: 59

VI. Gödöllői Állattenyésztési Tudományos Napok

Hardi Judit 2017.12.17.

Immár hatodik alkalommal gyűlt össze az állattenyésztési szakma színe-java a Szent István Egyetem Tudásközpontjában, hogy közel 40 szakmai előadás keretében vitassák meg az állattenyésztés, a genetika, a biotechnológia és a takarmányozás kérdéseit.

 

Az előadók a legújabb tudományos eredményeiket prezentálták annak tükrében, hogy hogyan lehet az elméleti eredményeket a gyakorlat szolgálatába állítani, illetve a kisüzemek számára is befogadhatóvá tenni.

Lényeges, hogy láthatóvá tegyük – hangsúlyozta dr. Póti Péter főszervező –, hogy milyen technikai fejlődésen megy keresztül a szakma. Fontos, hogy ezeket az eredményeket megismerjék és használják nemcsak a nagyüzemek, hanem a kistermelői kör is. Hiszen nekik kisebb területen ugyan, de van lehetőségük intenzívebb gazdálkodásra, ha ehhez megfelelő technikát alkalmaznak.

dr-poti-peter-hustermeles-800Dr. Póti Péter Innováció az állattartásban és az állati termék feldolgozásban címmel tartott előadást

Külön öröm számunkra ‒ hangsúlyozta a szakember, hogy nem csak hazai szakemberek, hanem a külföldi kapcsolatok révén más országok képviselői is részt vettek az eseményen.

A szakmai nap az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szekciókra bontva „kínált” előadásokat a hallgatóságnak. A hat szekcióban elhangzott 39 előadás összefoglalóját megtekintheti ide kattintva.