MENÜ

Vitavax – a mindig nyerő kombináció

Oldalszám: 67
Vados Csaba 2017.08.03.

Mi a nyerő manapság? A kérdés jogos. Az idei időjárás aztán igazán feladta a leckét, igencsak nehéz volt eltalálni a helyi adottságoknak megfelelő genetika-technológia kombinációt. Sokan gondolják: túl sokat spóroltak, vagy többet költöttek a kelleténél, mert nem jött be a megfelelő hozam. Mi pedig mindig nyerők akarunk lenni. Amikor magunkban végigpörgetjük mit is csináltunk jól, mi lenne a nyerő, még mindig kevesünknek jut eszébe a megfelelő csávázószer választás, pedig a Vitavax hosszú évek óta szinte észrevétlenül szolgálja az egyre jobban kiteljesedő genetikai alapokat, problémamentes indulást biztosítva a kelő növényeknek.

A hosszú távú siker abból az elhatározásból ered, hogy cégünk ragaszkodik csávázószer hatóanyagaink kizárólagosan vetőmagcélú felhasználására. Ez az elkötelezettség minden fungicid tartalmú csávázószer készítményünkkel kapcsolatban fennáll, azok hatáskifejtését és a termékek felhasználását igen sokáig biztonságossá teszi. A tervezhető biztonság pedig nyerő dolog manapság.

 

67-arysta-vitavax-01

 

Így van ez a Vitavax esetében is. Vannak, akik azért választják, mert a frissen csávázott vetőmagok esetében számolhatnak a készítmény csíravédő és serkentő hatásával. Sőt, akár egy éves tárolás során sem rontja le az esetlegesen megmaradó csávázott tételek csíraképességét. A Vitavax által nyújtott védelem egyik legfontosabb alapja tehát a biztonság a vetőmagembrió számára.

Fejlesztőink a hatóanyagok egyensúlyát, mennyiségét úgy határozták meg, hogy a hatóanyag „együttes” kiemelkedően széles kórokozó spektrum ellen is sikeres védelmet képes biztosítani. A vetőmaggal terjedő, vagy a talajból támadó különböző gombafajok ellen is „nyerő a páros”, erre az engedélyokiratban szereplő számos különböző kultúrnövény a bizonyíték. A kalászosokon túl a repce-, napraforgó-, szója-, borsó- és kukoricakultúrákban is tökéletes választás.

A magas szintű hatékonyság és a serkentőképesség párosa teszi a Vitavaxot a legnépszerűbbé a termelők számára.

 

67-arysta-vitavax-02-k
Ács, 2013.11.09.

 

A Vitavax hatáskifejtésének kulcsa a sikeresen eltalált kontakt és felszívódó hatóanyagok kombinációja: 200 g thiram és 200 g karboxin kontakt és felszívódó hatású keveréke. Ez egy tonna vetőmagra számítva a csávázószerpiac legmagasabb fungicid koncentrációját adja, ami 1000 gramm hatóanyagot jelent! Dózisa őszi kalászosok esetében ugyanis 2,5 l/t. A két hatóanyag igen jól kiegészíti egymást, a thiram hidegben is igen meggyőzően teljesít. A karboxin a magba beszívódva és a csíranövénybe is eljutva kiemelkedő védelmet eredményez, ezenfelül a csírázást és a kelő növények kezdeti növekedését is képes stimulálni. Egyetlen olyan hatóanyag, aminek engedélyokiratban is rögzített növekedést elősegítő hatása van. Aki későn, esetleg rosszabb magágyba kényszerül vetni, annak mindenképpen érdemes kihasználni a Vitavax kelést serkentő-támogató működését, ugyanis használatával a szélsőséges körülmények közé került vetőmag kelési esélyeit mindenképpen javítani tudjuk. Elégedettek lehetünk egy, a télre jobban felkészült növényállománnyal és biztosíthatjuk esélyünket a következő évi jobb termés eléréséhez. A befektetett munka nem vész kárba és a pénz megtérülése biztosabb lesz. Ez a nyerő kombináció!

Összefoglalva

Amennyiben széles kultúrakörben biztonságosan használható, dupla védelmet kínáló, hatékony és intenzíven serkentő hatású csávázószert keres, a Vitavaxban megtalálja!

67-arysta-vitavax-03-k

A Vitavax gombaölő csávázószert a magvak felületére nedves csávázás formájában kell egyenletesen felvinni. Felhasználás előtt gondosan homogenizáljuk. Csak a biztosan felhasználásra kerülő mennyiséget keverjük be. A jól előkészített, megfelelő porlasztással kijuttatott Vitavax a vetőmag felületén tartós bevonatot képez.

A csávázott vetőmag talajjal való teljes takarását – vad- és egyéb környezetvédelmi megfontolások miatt – vetést követően biztosítani kell. A talajfelszínen csávázott vetőmag nem maradhat.

Kérjük ne feledjék, minden csávázáskori problémára van megoldásunk:

Rancona 15 ME és Rancona i-Mix készítményeink a legmodernebb formulációjú csávázószerek, már az összes kalászos vetőmagra és AKG-ban is felhasználhatóak. Rancona i-Mix–Matrero rovarölő szeres technológiai csomagunk eredményesen vethető be a vírusvektorok ellen.

A Signal 300 ES csócsároló lárvákat és egyéb talajlakó kártevőket hatékonyan irtja, drótféreg kártétel esetén ősszel és tavasszal is eredményes.

Figyelem, csávázás során mindig az előírások szerinti dózist és az előírt technológiát alkalmazzák!

Sikeres őszi szezont, jó egészséget kíván az Arysta csapata!

Vados Csaba
Csávázószer termékfelelős