MENÜ

Talajlazítók 4-16 késes kivitelben

Oldalszám: 54
Gazsi Zsolt 2017.08.03.

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni. A megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben. A talajlazító alkalmazásával javíthatjuk talajaink állapotát, megszüntethetjük a károsan tömörödött eke- és tárcsatalp réteget. A lazított talajrétegben a víz mélyebbre jut, növekszik a talaj levegőtérfogata és felgyorsul a talaj biológiai élete.

A Quivogne (ejtsd: kivon) cég igazán széles lazító kínálattal áll a partnerei rendelkezésére, amelyből most kettőt szeretnénk kiemelni.

quivogne-ssdr

Az SSDR típusú lazító 5-13 késes kivitelben készül a 120-600 LE-s erőgépekhez. A lazító több munkaműveletet egyesít magában, hiszen lazítja a mélyebb talajréteget, enyhén forgatja és aprítja a felső talajszelvényt és a kapcsolt hengerrel lezárja a felszínt.

Az alapfelépítés a több kategóriába osztott SSDR lazítóknál hasonló. Két sorban elhelyezett, agresszív szögállású lazító kések repesztik a talajszelvényt akár 65 cm mélységig. A lazító késen oldalsó és mellső kések helyezkednek el, amelyekkel a teljes talajszelvény egyenletesen átdolgozható. A kések után található kétsoros tüskés henger feladata egyrészt a beállított munkamélység tartása, másrészt a nagyobb rögök aprítása és a talajfelszín megfelelő lezárása. A henger aprító munkáját elősegíti, hogy a henger első és második sorában a tüskék hossza eltérő, így az első sor intenzívebben aprít, míg a hátsó sor fő feladata már az optimális lezárás és a talajnedvesség visszatartása. A bakhát mentes felszínről az SSDR lazítóknál állítható helyzetű oldalsó terelőlemez gondoskodik.

quivogne-v-sub

A legnagyobb erőgépek utána a vontatott V-SUB lazító az optimális megoldás. Ez a munkagép 8-16 késes változatban, 4-8,5 m-es munkaszélességben rendelhető. A V alakú késelrendezés és a 90 cm vázmagasság miatt a lazító még nagy mennyiségű szármaradvány esetén is eltömődés mentesen alkalmazható. A felhajtható szárnyrészekkel rendelkező gép nagyméretű szállítókerekekkel rendelkezik, így biztonsággal szállítható közúton akár nagyobb távolságra is. a talajlezáráshoz többféle henger rendelhető, amelyek közül kiemelhető a nehéz Rollsteel henger és a lazítás után extra aprító hatást adó duplasoros hullámos tárcsahenger.

Bővebb információért és hazai referenciákért keresse gyári képviselőnket.

Gazsi Zsolt: 30/558-4918
www.quivogne.hu