MENÜ

Mycofix® Plus 5.E – A tökéletes védelem már baromfiknak is

Oldalszám: 88.
2017.07.06.

A BIOMIN a takarmányokban előforduló mikotoxinok elleni küzdelemben világszinten úttörőnek számít, mivel hatékonyan tudja kezelni mind a köthető (aflatoxin, ergot alkaloidok), mind a kevésbé köthető mikotoxinokat (trichotecének, zearalenon, ochratoxin), valamint az állatok szervezetére kifejtett kedvezőtlen hatásaikat is.

A cég csúcsterméke, a Mycofix® 5. generációja pedig messzemenően megfelel ezeknek az igényeknek, mivel a termékbe többek között három, az EU által egyedüliként engedélyezett mikotoxin-ellenes stratégiát sorakoztattunk fel.

A Mycofix Plus 5.E sokféle követelménynek felel meg. A benne lévő hatóanyagok: a kötőanyag, a mikrobák vagy azok enzimjei hatékonyak és biztonságosak. Kifejezetten aktívak a mikotoxinok ellen, a méregtelenítési reakció specifikus, gyors és a lehető legteljesebb, ám a hatóanyag és a keletkezett metabolitok is biztonságosak. A termék összetevői stabilak az emésztőrendszerben és a takarmányban, valamint nem befolyásolják negatívan a tápanyag-összetételt.

A BIOMIN 2013-ban megkapta az Európai Bizottság engedélyét az aflatoxin-kötő bentonit (dioktahedrális-montmorillonit) származékára, amely eddig egyedüliként hivatalosan is bizonyítottan képes megkötni az aflatoxint (EU 1060/2013) a haszonállat fajokban. Az 5. generációs termékünk kötőanyagát ez a regisztrált termék adja.

Másrészt a BIOMIN 2013-ban ugyancsak elnyerte az EU engedélyét a Mycofix® Plus 5.E egy másik összetevőjére: A tehenek bendőfolyadékából izolált baktériumtörzs, a Biomin® BBSH 797 hatástalanítja a DON-t és más trichotecéneket, a toxicitásukért felelős 12,13-epoxid gyűrű de-epoxidációjával. Számos tanulmány igazolja ennek a baktériumnak a biztonságosságát és hatékonyságát, ezért az Európai Bizottság regisztrálta, mint DON-biotranszformáló összetevőt (EU 1016/2013) sertéseknek. A Biomin® BBSH 797 az emésztőrendszerben szaporodik, folyamatosan termeli az enzimet, ezáltal többszörös trichotecén bontó hatást eredményez.

2014-ben pedig a FUMzyme® (egy fumonizin-karboxilészteráz) lett az első olyan tisztított enzim, amelyet az EU bizonyítottan mikotoxin-ellenes hatású anyagként engedélyezett, a fumonizinek hatástalanítására (EU 1115/2014) sertésekben. Hatékonysága egyrészt bizonyított a fumonizinnek és nem mérgező metabolitjainak a székletben való analízisével, valamint a biomarkerek (szfinganin/szfingozin arány) vizsgálatával.

Most pedig 2017-ben a két összetevő, a Biomin® BBSH 797 és a FUMzyme® megkapta az EU engedélyt a baromfifajokon való alkalmazásra is!

 A Mycofix® Plus 5.E is tartalmazza természetesen a BIOMIN zearalenont bontó észterázát, amely a zearalenon lakton gyűrűjét bontja fel, így az már nem képes kapcsolódni az ösztrogén receptorokhoz és ezáltal nem tudja kiváltani a szaporodásbiológiai problémákat.

A toxinok hatásainak kivédésére pedig a termék tartalmazza az újonnan kifejlesztett, természetes anyagok keverékét tartalmazó Biomin® Bioprotection Mixet, amely bizonyítottan segíti az immunsejtek képződését, támogatja a májvédelmet és a bél védekező mechanizmusát a bélhámsejtek közötti összeköttetések védelmével.

Az Mycofix® Plus 5.E a köthető mikotoxinok megkötésével, a trichotecének, a zearalenon és a fumonizinek enzimatikus bontásával, valamint a toxinok hatásainak kivédésével a tökéletes megoldást jelenti a mikotoxin-kockázat kezelésében!