MENÜ

DELARO

Oldalszám: 57
2017.03.09.

Széles hatásspektrumú, felszívódó kalászos gombaölőszer a legkorszerűbb triazol és strobilurin hatóanyaggal.

A készítményt őszi és tavaszi búzában, őszi és tavaszi árpában, tritikáléban, rozsban lehet kijuttatni a kultúrnövény bokrosodástól a virágzás végéig 250-400 l/ha lémennyiséggel. Korán alkalmazva (bokrosodás végén-szárbaindulás elején) hatékony az ekkor fertőző sárgarozsda, lisztharmat, levélfoltosságot okozó gombák és szártőbetegségek ellen. Növényvédelmi előrejelzésre alapozva a kultúrnövény 2-3 nóduszos állapota és a kalászképződés között (vagy az első levéltünetek megjelenésekor) a levélbetegségek ellen irányítva kell a kezelést elvégezni. Később alkalmazva hatékony a vörösrozsda, szeptóriás és pirenofórás levélfoltosságok ellen. Őszi és tavaszi árpában hatékony a lisztharmat, hálózatos levélfoltosság, rinchospóriumos levélfoltosság és más helminthospóriumos levélfoltosság ellen. Rozsban hatékony a barnarozsda ellen.

Javasolt dózis 0,75l/ha.

 

Javasolt növényvédelmi technológia

Évente 2 alkalommal használható egy adott területen. 

A készítmény különösen hatékony a szeptóriás és helminthospóriumos levélfoltosságok és a rozsdafélék ellen. Ezek mellett a lisztharmat és a szártőbetegségek ellen illetve árpában rinchospóriumos és a ramuláriás levélfoltosság ellen is kiváló hatékonysággal bír. Mind preventív, mind kuratív hatással is rendelkezik.

Képes a fejlődő gombák micéliumát nagy hatékonysággal elpusztítani.  Hatástartama eléri az 5-6 hetet. A strobilurin hatóanyag biztosítja a zöldítő hatást. Használatával javul a termény minősége, nő az ezerszemtömeg, vetőmagtermesztésben a kihozatal. A készítmény keverhető kalászos gyomirtó szerekkel (pl. Mustang Forte, Taltos, Genius, Colombus), szárszilárdítókkal, rovarölő szerekkel (pl. Nurelle D), levéltrágyákkal. Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt.

A kijuttatás során törekedni kell a minél jobb fedettség elérésére. Javasolt a kétréses fúvókák alkalmazása 3 bar nyomás mellett.

 

Egyszeri és kétszeri Delaros kezelés hatása a termésre őszi árpában. Törökszentmiklós 2015

 

Egyszeri és kétszeri Delaros kezelés hatása a termésre őszi búzában.
Földes 2015