MENÜ

Szervestrágyaszóróé „Az év magyar mezőgépe 2017” cím

Oldalszám: 117
Agro Napló 2017.03.09.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow nemzetközi mezőgép kiállításon immár ötödik alkalommal került sor „Az év magyar mezőgépe” innovációs díj odaítélésére. A szakmai kitüntetést a hazai mezőgépfejlesztés eredményeinek elismerésére, a termékfejlesztés ösztönzésének céljából hozták létre. A díjat minden évben olyan hazai gyártású konstrukció nyerheti el, amelyet magyarországi gépgyártó a megelőző év során fejlesztett és azt a kiállításon bemutatta. A hazai újdonságokat hat tagú szakmai zsűri szemlézte.

Több mint 30 stand felkeresése után összesen 4-5 olyan gépet találtak, amelyek közülük végül az utolsó értékelési körbe egy magágykészítő-aprómagvető kombináció, egy magszeparátor és egy szervestrágyaszóró került.

Az első helyet és ezzel a 2017-es „Az év mezőgépe” díjat a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. gyártásában álló ADS 60 típusjelű, egytengelyes, letolólapos (push-off) rendszerű, kisüzemi szervestrágyaszórója érdemelte ki, amit dr. Jóri J. István zsűrielnök jelentett be a közönségnek.

A díjazott Fliegl ADS 60 szervestrágyaszóró

 

A kitüntető díjat és az oklevelet Ackermann Tamás, a gyártó ügyvezető igazgatója vette át ünnepélyes keretek között a kiállítás fórum színpadán.

-an-