MENÜ

Biostimulátort csak tiszta forrásból

Oldalszám: 31

Timac AGRO

Szarvas Zoltán 2017.03.08.

A Timac AGRO a Roullier csoport legnagyobb tagjaként, európai és világviszonylatban is élen jár a tápanyag-gazdálkodással kapcsolatos kutatások terén. Ennek kapcsán a cégcsoport 400 kutatója többek között olyan mezőgazdasági szempontból fontos növényi életfolyamatokat vizsgál, mint a fotoszintézis, a tápanyagtranszport, a gyökérfejlődés és a növény védekező mechanizmusai a környezeti hatásokkal szemben.

Ezek mind alapjaiban határozzák meg a gyakorlatban a jövedelmezőséget, hiszen ma már nem elég csak arról gondoskodni, hogy a tápanyagot kijuttassuk, annak növények általi hasznosítását is biztosítanunk kell.

Az algakészítmények mára a növénytermesztési gyakorlat részét képezik, a maguk bizonytalansági tényezőivel együtt. Ám a növénykondicionálás és biostimulálás magasabb lépcsőfokát képviselő termékek működése, azokon az alapkutatásokban vizsgált hatásokon alapulnak, melyek a bioaktív anyagok hatását tárták fel. Az izolált tiszta hatóanyagok felhasználásával ki tudjuk zárni a különböző alga szuszpendált alapanyagok összetételbeli különbségeiből eredő bizonytalanságokat, kockázatokat. Ezzel együtt biztosítani tudjuk a termék folyamatos összetételét és minőségét. Az állandó összetételnek köszönhetően a gyakorlatban a felhasználás során rendre ugyanazt a hatást várhatjuk.

A termékfejlesztés ezen a szintjén azonban már arra is gondoltunk, hogy a termesztéstechnológiába adaptálást megkönnyítendő, a termékeknek hatásukban egyszerre több igényt is kell szolgálniuk. Ennek megfelelően a biostimulátorok ezen szintjét képviselő FERTIACTYL és FETILEADER termékcsalád a növénykondicionáló hatás mellett a növény fenológiai állapotához igazodóan képes a növény tápanyagigényét is kiszolgálni, különös tekintettel a mezo- és mikroelem igényekre.

Szarvas Zoltán
termékmenedzser
Timac AGRO Hungária Kft.