MENÜ

Egyedi ajánlattal tovább bővül a Väderstad és az AGRO.bio stratégiai együttműködése

Oldalszám: 39
2017.02.08.

Valószínűleg sokakat érint és érdekel majd a svéd mezőgépgyártó vállalat, a Väderstad és az AGRO.bio közös konstrukciója, mely egyszerre szolgálja a minőségi talajművelést és a termőföld állagának, állapotának javítását, ugyanakkor jelentős pénzügyi könnyítést jelent azoknak a gazdálkodóknak, akik élnek a konstrukció adta lehetőséggel.

A mindenképpen egyedülálló ajánlatról Dr. Kalmár Tibort,  a Vaderstad Kft. ügyvezetőjét, ill. Tamás Istvánt, az AGRO.bio kereskedelmi és marketing­igazgatóját kérdeztük.

 

Mi a közös ajánlat lényege?


TI:
Az idei évtől a Väderstad talajművelő és vetőgépei elérhetők lesznek egy az AGRO.bio-val közösen kialakított konstrukcióban is, mégpedig egy 4 vagy 5 éves futamidejű részletfizetéssel. Az ajánlat lényege, hogy a futamidő alatt nem kell készpénzt invesztálni a gazdálkodóknak, hanem az éves részletfizetés az AGRO.bio palettáján megtalálható termékek megvásárlásával letudható.

 

 

Honnan jött az ötlet?

TI: Ismert, hogy a BactoFil® termékek hatásának egyik sarkalatos pontja, hogy milyen módon és minőségben kerülnek a talajba. Az elégtelen talajmunka jelentősen ronthatja a talajbaktérium biológiai hatását, a mi célunk pedig az elégedett gazdálkodó. Ez volt az a gondolat, ami elindított minket a megoldást kereső úton még 2016-ban, és egyértelmű volt, hogy a Väderstad-ban találtunk ebben partnerre, hiszen a két vállalat együttműködése már több mint tizenkét éves múltra tekint vissza, a Väderstad gépek pedig garanciát nyújtanak a minőségi talajmunkára és vetésre.

 

Hogyan érintette a Väderstad-ot a megkeresés?

KT: Több okunk is volt kedvezően fogadni az AGRO.bio ötletét, megkeresését. Valóban 2005 óta dolgozunk együtt az AGRO.bioval, ami főleg a szántóföldi bemutatónkon, a Väderstad Roadshow-n való részvételt jelentette. 3 éve közösen dolgozunk a Syngenta Contivo™ programjában is, ahol még szorosabb az együttműködésünk. A Väderstad – másokkal együtt – részt vesz az AGRO.bio által kezdeményezett Fuzárium Menedzsment Program-ban is, melynek már első eredményei is figyelemre méltóak. Egyszóval több szálon és régóta kapcsolódik a két cég egymáshoz.

 

A közös múlt mellett van-e más indoka is az együttműködésnek? 

KT: Természetesen. Mindkét vállalat elkötelezett híve az ökológiai szemléletű fenntartható gazdálkodásnak. E gazdálkodási forma alapköve a környezetet és a talajt kímélő eljárások alkalmazása, mint pl. a forgatás nélküli talajművelés, és a talajbaktériumok használata. Mindkét cég elkötelezett a talaj szén-dioxid- (CO2) kibocsátásának csökkentésében, így környezetünk, klímánk védelmében. Ugyanakkor közös ajánlatunk túlmutat a termékértékesítésen, hiszen technológiai megoldást kínál a felhasználóknak.

 

Van-e ilyen jellegű együttműködése a Väderstad-nak hasonló profilú cégekkel?

KT: Az AGRO.bio-val a fentebb már említett közös munkáink kapcsán stratégiai megállapodásunk van, ami annyit jelent, hogy ilyen típusú megállapodást hasonló profilú céggel nem tervezünk, de szakmai együttműködést más vállalatokkal is folytatunk természetesen, hiszen a Väderstad-nak is érdeke minél több csatorna megnyitása, ami segíti az értékesítést.

 

Végezetül, a részletekről mikor kapnak tájékoztatást a gazdálkodók?

TI: A konstrukció kidolgozása befejeződött, pusztán némi finomításra van még szükség. Azok a gazdálkodók, akik érdeklődnek a konstrukció után felvilágosítást kaphatnak az AGRO.bio területi képviselőitől akár már ma is.

 

Cz. B.