MENÜ

A lépcső következő fokán

Oldalszám: 79
Sik Milán 2017.01.19.

Nemrégiben még arról szóltak a hírek, hogy az AXIÁL Kft. felújította orosházi, illetve átadta országos hálózatának 19. alközpontját Hódmezővásárhelyen. A bajai központú cég december végére a vállalati telephely-fejlesztési stratégia soron következő lépcsőjére állhatott a 2014-ben megnyitott, most új köntösbe öltöztetett tatabányai telephelyének átadásával.

A december 7-ei tatabányai eseményen Turainé John Katalin a város alpolgármestere elmondta, hogy 25 évvel ezelőtt egy agilis házaspár indította el az AXIÁL Kft.-t, amelyet azóta is szívvel, lélekkel vezetnek. 

Elismerően szólt az AXIÁL Kft. eredményeiről Wojciech Rzewuski, a Manitou Csoporthoz tartozó Manitou Poland képviselője. Örömteli pillanatként gondol 1998-ra mikor a magyar vállalat kizárólagos importőrré vált. Az eltelt 18 év alatt összesen 2300 darab Manitou és Gehl gépet értékesítettek. Kiemelte, Magyarországon minden második eladott (rakodó)gép Manitou vagy Gehl márkájú, ami átlagosan 50%-os piaci részesedést jelent.

A családi tulajdonú francia Manitou Group 140 országban 1400 kereskedővel van jelen. Manitou, Gehl és Mustang márkanéven ez idáig 700.000 gépet értékesített az építőipar, az anyagmozgatás és mezőgazdaság számára. 10 gyártóüzemében összesen 400  különböző típust állítanak elő.

A képviselő bejelentette egy új széria érkezését is, ami hazánkban első ízben mutatkozik be a hamarosan megrendezésre kerülő AgrárgépShown. A NewAg névre keresztelt Manitou teleszkópos rakodók egy új generáció tagjai, melyek egyebek mellett új kabinnal, váltóval, hidraulikával és alacsonyabb zajszinttel rendelkeznek. 

Végezetül Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vette magához a szót. Elmondta, telephely-fejlesztési projektjük egy korszerű és nagy hatékonysággal működő, az alkatrész- és szervizszolgáltatások fejlesztésére irányuló hálózat kiépítését célozza meg. A tatabányán elvégzett átalakítás lehetővé teszi, hogy az AXIÁL teljes termék- és szolgáltatás palettája rendelkezésre álljon a vonzáskörzetbe tartozó partnerek számára. Fontos a folyamatos rendelkezésre állás és az újdonság megismertetése.

Utóbbira jó alkalmat ad a közelgő AgrárgépShow kiállítás,  amelyen az AXIÁL Kft. 2017-ben is a legnagyobb kiállítóként lesz jelen.

-an-

Kedvcsináló az AgrárgépShowhoz