MENÜ

Párizsba repülhetnek a legjobb MezőgépÉSZek

Oldalszám: 11
Agro Napló 2017.01.18.

Fokozódik az izgalom a MezőgépÉSZek középiskolás vetélkedő országos döntőjébe jutott hat csapat körében. A mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok a január végi AgrárgépShow-ra készülnek, ahol élőben, közönség előtt fogják összemérni tudásukat. A fődíj a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából egy tanulmányút a párizsi SIMA kiállításra.

 

Smoke&Charm - Csurgó

 

 

A MEGFOSZ és az Agro Napló közös szervezésű vetélkedőjében három online forduló során alakult ki az országos döntő hatos mezőnye. A játék első, bemelegítő fordulójában a MezőgépÉSZek szakmai Facebook-csoport népszerűsítése volt a cél, amely sikerült is, hiszen a csoport azóta több mint 15000 tagot számlál, és pezsgő szakmai fórumként működik.

 

ÉSZkombájnok - Baja

 


A második fordulóban a csapatok ötletességére és vizuális érzékére helyeződött a hangsúly. A MezőgépÉSZek Bingó során naponta egy, a mezőgépész szakmához kapcsolódó szlogenre kellett saját készítésű fényképpel vagy videóval reagálni. A versenyzők büszkén, és humoros, néha-néha önironikus módon számoltak be szakmájukról, mindennapjaikról. Megtudhattuk, hogy milyen a hangulat a műhelyben, ki az, akire szakmai téren felnéznek, hogy milyen, amikor a Mikulás is traktorral érkezik, sőt végül az is kiderült, hányan férnek be egy traktorfülkébe! A fényképeket ezen a linken, a videókat pedig ezen tekinthetik meg.

A mindent eldöntő online teszt január elején vette kezdetét, amelynek során a játék szervezői és támogatói által összeállított 150 kérdést kellett megválaszolni. Ahogy várható volt, a teszt alaposan megizzasztotta és megrostálta a mezőnyt, amelyből az első hat helyezett jutott az élő döntőbe, a budapesti AgrárgépShow-ra.

A döntőbe jutott csapatok:

  • MEZŐTEAM - Pápa
  • 5. ütem - Hajdúböszörmény
  • A profik - Jánoshalma
  • ÉSZkombájnok - Baja
  • Péterkeszaki - Pétervására
  • Deere Service - Karcag

Megéri küzdeni, hiszen nyereményekből nem lesz hiány. Az első helyezett csapat a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából részt vehet február végén a párizsi SIMA mezőgazdasági gépkiállításon, amely Európa egyik legnagyobb ilyen rendezvényének számít. A további helyezettek is élményszerű, és szakmailag hasznos nyereményekre számíthatnak. A verseny tavalyi győztesének a Fliegl németországi központjába tett nyereményutazásáról ITT, a második és harmadik helyezettek CHH Műszaki KFT győri telephelyén eltöltött szakmai napjáról ITT olvashatnak bővebben.

Ezúton köszönjük a MEGFOSZ tagoknak az ajándék felajánlásokat!