MENÜ

Legyen biztonságban a befektetés

Oldalszám: 21
2016.11.09.

A mezőgazdasági termelés eredményessége és hatékonysága megköveteli az újítások alkalmazását. Az innovatív formulációval rendelkező és nagyhatású hatóanyagot tartalmazó N-LOCK készítmény a magas termést a hatékonysággal párosítja.

Az N-Lock™ egy nitrogén stabilizátor, amely a hígtrágya, szervestrágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol), karba­mid kijuttatásakor optimális terméspotenciált és kevesebb nitrogénveszteséget eredményez. Ezáltal az N-Lock különösen a nagy nitrogén igényű növényi kultúráknak biztosít optimális nitrogénfelhasználást.

A modern formulációjú készítmény egyszerűen alkalmazható és hosszú hatástartammal rendelkezik.

 

Az N-LOCK előnyei:

  • A hatékony nitrogén felhasználás által biztosítja az optimális terméshozamot
  • Kevesebb nitrogénveszteség
  • Nagyobb rugalmasság a hígtrágya, szerves trágya, és a fermentációs maradék kijuttatásakor
  • Egyszerű felhasználás és hosszú hatástartam

A Földön bőségesen áll nitrogénforrás rendelkezésünkre, de nem minden nitrogén forma megfelelő a növények számára. A legtöbb növény a nitrogént csak ammónium vagy nitrát formájában tudja felvenni és hasznosítani. Ez az oka annak, hogy a termelők a növények számára a legkönnyebben felvehető formátumban tartalmazó műtrágyákkal juttatják a talajba a nitrogént.

Amennyiben túl sok vagy éppen hogy túl kevés mennyiségű nitrogén jut a növénybe, azaz nem a megfelelő adagban kerül kijuttatásra, az a növény egészségi állapotában károkat is okozhat, és ez a termelő számára komoly gazdasági következményekkel járhat.

Ezt a kijuttatási nehézséget tovább fokozza, hogy a műtrágyából származó nitrogén a természetes folyamatokon keresztül, úgy mint kimosódás vagy denitrifikáció távozik a talajból. Az így elszenvedett veszteségeket a termelőknek ismételt műtrágyázással kell pótolniuk.

A Dow AgroSciences innovatív megoldása az N-LOCK, amelyet a nitrogénveszteség problémájának megoldására fejlesztettek ki.

Az N-LOCK a növények számára lehetővé teszi a nitrogén felhasználási idejének meghosszabbítását a mű­trá­gya talajba kerülését követően. Ezáltal a kijuttatott nitrogén műtrágya hatékonysága fokozódik, és csökken a kimosódás mértéke, mely a környezetvédelem biztosítása mellett a termelők számára költségtakarékos megoldást jelent.

 

Dózis:

2,5 l/ha N-LOCK

A kijuttatási dózis a kultúra állapotától valamint a trágya típusától és mennyiségétől függetlenül állandó.

 

Felhasználás:

Az N-LOCK hígtrágyával, szerves trágyával, vagy a biogázfermentációs maradékkal történő kijuttatása jelentős eredményeket ad a szükséges nitrogénmennyiségek biztosításával őszi búza, őszi káposztarepce kultúrában.

Az N-LOCKot a hígtrágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol) illetve a biogázfermentációs maradékok kijuttatása előtt közvetlenül a szállítóeszköz tartályába, vagy a kijuttató eszköz tankjába kell keverni.