MENÜ

A traktorpiac nóvuma a kompromisszumok nélküli Optum

Oldalszám: 32
Agro Napló 2016.10.06.

Az Invest Kft., mint a Case IH hivatalos magyarországi importőre az Optum CVX 270-es modellt mutatta be a Bábolnai Napok elsöprő újdonságaként.

A 2016-os „Év gépe” díjjal jutalmazott, s azóta is még számos nemzetközi elismerést besöprő Optum CVX széria kifejlesztését az a fejlesztői törekvés inspirálta, hogy a Puma és Magnum traktorok közötti méretlépcsőben is legyen optimális választási lehetősége a termelőknek teljesítményben, össztömegben és vonóerőben. Ennek köszönhetően nincs szükség a korábbi szériák közötti kényszerű választásra, ha szükséges a kompakt méret és fordulékonyság, ugyanakkor nélkülözhetetlen a kiemelkedő vonóerő.

Az OPTUM CVX sorozat két egyformán sokoldalú és erős modelljét 270, illetve 300 lóerő névleges teljesítmény jellemzi. Ezeknek a traktoroknak kiváló a fordulékonysága és rugalmassága, a teljesítményük pedig megegyezik a Magnum sorozat köztes modelljeivel. Az új traktorsorozat jellemzői között megtalálható a standard 4-sebességes hátsó TLT és a 2-sebességes első TLT egyedülálló opciója, valamint a kettős tengelykapcsolós technológiát alkalmazó, továbbfejlesztett, fokozatmentesen változtatható áttételű sebességváltó, amely lenyűgöző vonóerőt biztosít 2,15 méter átmérőjű gumiabroncsokkal. Az új traktorsorozat összes innovatív technológiai jellemzőjén kívül azonban legalább ennyire izgalmas az új fejlesztésű külső megjelenés is.

A vezetői kényelmet és optimális munkakörnyezetet számos tényező segíti, mint a rugózott fülke, számos prémiumülés opció, kétállású ülés eltolható fejtámlával, előre és hátra mozdítható ülőpárna, elektronikusan állítható kartámasz, 15 fokban elforgatható ülés a jobb kilátásért, ülésfűtés és -szellőzés szövet- és bőrkárpittal is.

A gép ISOBUS II/III kompatibilis, melyből utóbbi opciós tétel. A traktor elő van készítve a precíziós gazdálkodási rendszerhez, amivel akár a 2,5 cm-es pontosság is elérhető.      

 - an -