MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2016/10 > Tudósítás IKR Gépkereskedelmi Kft. Claydon Vetőgép

A rendszer, amelyet a gazdálkodók fejlesztettek ki gazdálkodók számára

A CLAYDON technológia gyakorlati gépbemutatóval egybekötött hazai debütálására a Bábolnai Gazdanapok keretén belül az IKR Parkban került sor. A bemutatott gép, mely a Bábolnai Gazdanap terméknagydíj különdíját is elnyerte, a Gazdanapot követően a kunmadarasi székhelyű KUNMAG Kft. kötelékében teljesít szolgálatot.

Szakfolyóirat > 2016/10 > Tudósítás Bonafarm-Bábolna Szakma Napja partnertalálkozó

Törjünk együtt a csúcsra!

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. 2016. szeptember 9-én Lajosmizsén tartotta hagyományos, Szakma Napja nevű rendezvényét, országos partnertalálkozóját. Lajtos Lajos értékesítési igazgató megnyitójában elmondta, ez a rendezvény nem egy állatfajjal kapcsolatos  kérdéskörrel foglalkozik, hanem olyan információkkal és tapasztalatokkal szeretnék fűszerezni a mai napot, ami hosszú távon a jelenlévő kis- és nagyüzemi partnereket is arra motiválja, hogy együtt közös sikereket érjenek el, illetve az ágazattól teljesen független, olyan civil ember élettörténetét is meghallgassák, akik érdekesek lehetnek és példát mutatnak mind életvitelükkel, mind szakmai sikereikkel. Az egész rendezvény lebonyolítása a következő mottó köré volt felépítve: Törjünk együtt a csúcsra!

Szakfolyóirat > 2016/10 > Tudósítás Kalászos gabona Kalászos Gabona Fórum

Üzenetek a XVII. Kalászos Gabonafórumról

Magas szintű előadásokban bővelkedett idén is a visegrádi Kalászos Gabonafórum, az előadók kalászos termelőknek szóló „üzeneteit” közvetítjük összefoglalónkban. Dr. Potori Norbert (AKI) a világ terménypiacának hazai szakértőjeként nemcsak a kalászos, hanem a kukorica és olajos növény termesztők részére is tartogatott meglepetéseket. Dr. Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója a malomipar nevében a homogén export árualapot sürgeti, Kulcsár Ildikó, a Mezőmag Kft. kereskedelmi igazgatója a kalászos bőségzavar árnyékából üzen nemcsak a gazdáknak, hanem az eszközökkel és lehetőségekkel bíró szervezeteknek. A Gabonafórum szervezője, a Sumi Agro pedig a „termőföldtől az asztalig” gondolkodását fejezte ki nem mindennapi módon.