MENÜ

Nagyot nyertek a MezőgépÉSZek!

Oldalszám: 23
Agro Napló 2016.06.08.

Véget ért a MEGFOSZ és az AGRO NAPLÓ MezőgépÉSZek elnevezésű online játéka. A kétfordulós játék a fiatalok kreativitását és szakmai tudását egyaránt próbára tette. A fődíjat, vagyis a Fliegl Abda Kft. németországi gyárának meglátogatását a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola Ékszíjszaggatók csapata nyerte meg, de több csapat is értékes nyereményekkel gazdagodik.

A MezőgépÉSZek elnevezésű online játék a tavaly ősszel elindított szakközépiskolai együttműködési programunk újabb állomása volt. Most zárult játékban mezőgazdasági gépésztechnikus, gépész és gépjavító szakon tanuló diákok vehettek részt 3–5 fős csapatokkal. A vetélkedő első fordulójában egy interaktív játék során a csapatoknak két héten keresztül a mezőgépész szakmához kapcsolódó különféle tevékenységekre, fogalmakra, szlogenekre kellett fényképekkel reagálnia Facebook-oldalunkon. A pontozásnál nemcsak a gyorsaság, hanem a kreativitás is számított, hiszen szerkesztőségünk minden nap megválasztotta „a nap képét”. A csapatok által beküldött fényképeket ezen a linken tekinthetik meg: http://bit.ly/1RpEdsx

A második fordulóban a partnereink bevonásával, az általuk megküldött vagy interneten elérhető termékinformációk, szakmai anyagok felhasználásával összeállított online tesztet kellett a csapatoknak kitölteni. A 90 kérdésből álló, 150 pontos kérdőív kitöltésére 4 nap állt rendelkezésre, amelyre a visszajelzések alapján szükség is volt, hiszen a kérdések beküldői sokszor nagy fejtörést okoztak a tanulóknak. A két forduló összesített pontszáma alapján alakult ki a végeredmény. Az első három helyezett csapat nagy értékű, élményszerű nyereményekkel gazdagodik.

A győztes csapat „ékszíjszaggatás” közben

 

Hely

Csapat

Iskola

Nyeremény

1.

Ékszíjszaggatók

Csukás Zoltán Mezőgazdasági
Szakképző Iskola, Csorna

Két napos kirándulás a Fliegl Abda Kft. németországi gyárába (Mühldorf) szállással, étkezéssel, utazással együtt.

2.

Péterke Szaki

FM ASzK – Pétervásárai
Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Egy műtrágyaszóró vagy egy gabonavetőgép egy hónapos használatra a csapat iskolájának az Amazonen-Werke Kft.
felajánlásából.

3.

Hektárharcosok

FM DASzK Vépi Középiskolája, Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Egy napos szakmai kirándulás a CHH Műszaki KFT győri ipari parkban található telephelyére utazással, étkezéssel.