MENÜ

Felavatták a KUHN Center Magyarország új telephelyét Kecskeméten

Oldalszám: 88
Agro Napló 2016.04.11.

Ünnepélyes keretek között, mintegy 270 vendég részvételével avatták fel a KUHN hivatalos magyarországi forgalmazójának telephelyét Kecskeméten.

Az eseményt megtisztelte az MVH elnöke, a talajművelés egyik legnagyobb szaktekintélye, Dr. Gyuricza Csaba. Köszöntőjében elmondta, hogy a telephely ékes bizonyítéka annak, hogy a modern talajművelési technológiák – amelyekben a KUHN gépek élen járnak – folyamatosan teret nyernek hazánkban. Egyre több gazda ismeri fel ugyanis e rendszerek jelentőségét, a géppark megújításával, a legmodernebb eszközök igénybevételével – amely egyben újfajta gondolkodásmódot is igényel –, készek megalapozni növénytermesztésük sikerét.

Roland Rieger - a KUHN alelnöke, Ducrot Ágnes - a francia-magyar kereskedelmi kamara igazgatója, Gál József - Kecskemét város alpolgármestere, Dr. Gyuricza Csaba - MVH elnök, Koltó Zsolt - Kuhn Center Magyarország vezetője

A francia KUHN vállalatot Josef Kuhn alapította 1828-ban. Jelenleg 9 gyárból több mint 100 országba szállítanak mezőgazdasági eszközöket. Koltó Zsolt, a KUHN Center Magyarország vezetője elmondta, hogy a magyarországi leányvállalat létrehozásával Kelet-Európában elsőként Magyarország csatlakozott a Kuhn globális hálózatába, ezzel a lépéssel kívánja a magyar gazdák igényeit hatékonyabban kiszolgálni a vállalat. A 2014-ben kezdődött 620 millió forintos beruházás eredményeként a mintegy 12 000 négyzetméternyi telephelyen két épület kapott helyet. Az adminisztrációs központ, üzlet és raktár, valamint a szervizcsarnok mellett a széles géppaletta bemutatására szolgáló kinti teleppel állnak a vevők rendelkezésére. A jelenleg 15 főt foglalkoztató cég a jövőben jelentős létszámbővítést tervez.


Kis- és nagyméretű gazdaságok részére egyaránt kínál gépcsaládokat a KUHN, a vető- és talajművelő gépek, műtrágyaszórók, növényvédelmi gépek, zöldsor gépei és bálázógépek szegmensében, valamint innovatív megoldásokat a precíziós gazdálkodásban A cég vezetése az elkövetkező években az értékesítés és ezzel együtt a magyar piaci részesedés jelentős növekedésére számít.

-an-